Hoe de vloer weer laten aansluiten met de muur

Sport101

 • #1
aan het einde van de winter ging onze vloer doorzakken. We hebben alles eruit gehaald en een nieuwe beton vloer gelegd.
Over 4 weken komen ze de vloer egaliseren en een nieuwe pvc vloer leggen. Nu sluit de vloer niet meer aan op de muur (zie foto’s). Hoe kan ik dit het beste oplossen?

IMG_5656.jpeg IMG_5654.jpeg IMG_5653.jpeg IMG_5655.jpeg IMG_5652.jpeg IMG_5658.jpeg IMG_5659.jpeg IMG_5660.jpeg
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #2
De muur laten stucken en daarna een plint plaatsen, of je laat het strak maken tot op de vloer.
(dat zou ik doen)
Het alternatief is de gaten dichtsmeren met b.v. gips of iets dergelijks.
 

Sander 1972

 • #3
Neem aan dat er eerst nog een dekvloer moet worden gesmeerd?
 

Sport101

 • #4
Ja er komt nog een dekvloer op. Ik dacht eerst het stuc werk doen zodat de pvc niet beschadigd raakt
 

Sander 1972

 • #5
Maar dan komt er nog 5 tot 7 cm op, dan ben je er toch boven?
 

Sport101

 • #6
Met egaliseren en pvc komt er nog een cm bij
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #7
Een betonvloer wordt normaal gesproken afgewerkt met een cementdekvloer. Daarna wordt nog geëgaliseerd voor de pvc vloer.

Volgens mij mis je de cementdekvloer nog in je vloeropbouw. dat verklaart ook waarom de betonvloer nog zo laag ligt.
 

Sport101

 • #8
Nee die ligt er al op. Allen nog egaliseren en pvc leggen
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
 • #9
Hogere staande plint nemen? Het kan in allerlei maten, vaak zijn ze tegenwoordig al 7 cm en als je wil nog veel hoger.... De gaten die er dan hier en daar misschien nog zitten lijken me vrij eenvoudig te vullen en glad te maken.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #10
Deze muren moet je eerst strak aansmeren tot aan de vloer. De gaten zijn veel te groot om af te dekken met een plint. Daarnaast is het heel lastig plinten zetten op een muur die niet strak is. Ook wil je niet allerlei holtes achter de plint hebben, daar verzamelt zich vuil ongedierte e.d. Kortom dat wordt prutswerk.

Ook lijkt de betonvloer nog niet volledig aan te sluiten op de muren. Daar zou ik wel aandacht aan besteden om tocht in de toekomst te voorkomen. Voor het egaliseren is het ook van belang, de egaline mag namelijk niet weglopen.

PVC leggen over 4 weken wordt een uitdaging. Er zit nog wel het nodige werk aan voordat dat kan.

NB. Lopen de deurkozijnen wel door tot aan de vloer? Zo niet, dan is dat ook wel iets wat je moet oplossen voordat er pvc gelegd kan worden.
 

Sander 1972

 • #11
Kan aan mij liggen, maar ik vindt het te grijs voor een dekvloer. En een dekvloer is normale wijze veel strakker gesmeerd. En zie je ook geen plastic of pur zitten. Dat doe je alleen bij een beton vloer.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #12
Op de foto's lijkt de betonvloer ook niet zo vlak als een cementdekvloer zou moeten zijn (of dat moet gezichtsbedrog zijn). Met een laagje egaline van een centimeter krijg je dat niet vlak genoeg voor een pvc vloer vrees ik.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #13
Purschuim voordat de egalisatie erin komt. Iets te ruim is niet erg, dat snij je makkelijk weer weg.

Na de egalisatie hoge plinten met hightack lijmkitten. Alleen op plekken waar de gaten hoger uitkomen dan de toekomstige plinten deze vullen.
De plinten kunnen er ook in na het leggen van de vloer.
Verder niks doen.

ps. Zo te zien is het juist niet de bedoeling dat de vloer en de muren elkaar raken. Die zijn bewust los van elkaar, o.a. te zien aan de licht blauwe foam rand. Dus ook niet de muur op de vloer laten aansluiten, dan kan het niet meer werken.

pps. schuimbeton?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #14
Wees verstandig en smeer eerst de wanden aan voordat de vloer gelegd gaat worden. Je maakt het de stoffeerders dan veel makkelijker bij het leggen van het pvc en dat komt het resultaat ten goede.

De wanden moeten recht zijn en haaks zijn ten opzichte van de vloer. Dan komen de plinten er zo strak mogelijk op. Per saldo kost het ook minder tijd.
 

klusmadam Marjolein

 • #15
Het lijkt bijna op het werk van mijn (pruts) aannemer... ik zit nu met de plavuizen er al op nog steeds met enorme kraters aan de randen... geen advies, wel succes gewenst
 

MvanV

 • #16
Dit lijkt me al een dekvloer want je ziet dat schuimfolie wat ze gebruiken tegen doorklinken van geluid en verlies van warmte.
Ik zou het zelf eerst even met een soort snijransplamuurmes recht afsteken, er zitten nu bobbels en golven op. Dan met een breed plamuurmes afvullen met gipsplaatvuller uit een emmertje. Dat is een soort kunstof wat je nog beetje kan indrukken en wat ook voor de minder ervarene betrekkelijk eenvoudig af te werken is
Desnoods te dik, je snijdt het zo vlak met een aardappelschilmes ofzo
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu