Hoe voldoende waterdruk 300L buffervat icm 2 badkamers?

Elpaso

  • #21
Van 20mm naar 25mm hoofdleiding a 12meter 220 euro incl. Man man, die jongens in de bouw hebben wat in te halen na de crisis zullen we maar zeggen.

Zou bijna de hoofdleiding zelf plaatsen uit principes, maar er liggen nog genoeg klussen die meer besparen.
 

Elpaso

  • #22
Na wat brainstormen hebben we het volgende bedacht:

Van meterkast 20mm leiding naar zolder voor aanvoer koudwaterleidingen

Van meterkast separate 25mm leiding voor aanvoer 25mm leiding enkel voor boilervat voor uiteindelijk warm water.

Met bovenstaande aanpak hebben we weinig kans op te wenig druk. Meeste water wordt gebruikt van boiler tijdens tegelijktijdig douchen. Zo kan de aannemer gewoon zijn 20mm leiding aanleggen. Lopen we elkaar niet in de weg. trek ik zelf de 25 mm afgedopt omhoog naar de zolder vanaf meterkast.

Wat denken jullie van de tchnische aanpak?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #23
Nou dan maar de botte aanpak al het andere werkt toch niet schijnbaar.

WAT IS ER MOEILIJK AAN AAN DE LEIDING TE LATEN BEREKENEN MET EEN GELIJKTIJDIGHEID VAN 1. DE INSTALLATEUR DIENT DIT TE VERZORGEN VRAAG HEM DAT GEWOON. SPREEKT IE GEEN NEDERLANDS OF ZO?

WIJ HEBBEN BEDACHT DAT ALS HET STRAKS NIET WERKT IK NIET WEET WAAR IK AAN MOET KLOPPEN WANT DIT HEBBEN WIJ ZELF GEDAAN! GARANTIE DUS O%. EN DAN HEB DE INSTALLATEUR HET ALSNOG GEDAAN. WANT DIE WOU NIET MEE WERKEN. IS HET HEM GEVRAAGD NEE!!

EN WEER EEN TOPIC IK HEB TE WEINIG DRUK OP MIJN KRANEN.

JE BOUWT DENK IK OM HET IN EEN KEER GOED TE DOEN JUIST DOE HET DAN OOK IN EEN KEER GOED EN GA NIET AANMODDEREN DIT IS GEDOEMD TE MISLUKKEN.

ANDERS STEER ALLES FF VIA PRIVE BERICHT WAT JE HEBT EN WAT JE WILT.

John
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #24
Duidelijke taal, 100% mee eens. Wat een gezeur over een leiding en vooral de installateur die niet mee wil werken (wie betaalt die man eigenlijk, jij toch?)

De leidingberekening geeft gewoon aan wat er in moet. Als dat 25 is, komt er 25 in. Of heb je een hobby-bob aan het werk?

Oja John, er is wel iets mis met je toetsenbord geloof ik :wink:
 

Elpaso

  • #25
De hakker is inmiddels geweest. Na overleg ter plekke heb ik er meer vertrouwen in. Heb nog om een berekening gevraagd, maar dan is de druk vanaf de meterkast nodig. Die heeft het waterbedrijf niet toen ik belde :S

Mijn buurman heeft een soortgelijke installatie en heeft ook 25mm koud aanvoer naar de boiler, dat werkt goed, dus hier gaan we nu voor.

De badkamer met dubbele douche wil ik nu aanvoeren met een 25mm uponor warmwarterleiding en die vertakken naar 16mm.

Bedankt voor het meedenken. En excuses voor de twijfelzucht. Dit gedeelte van de bouw vinden we best moeilijk, omdat je er nadien zo moeilijk bij komt. Ook een nadeel werken met 2 installateurs en een hoofdaannemer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu