Hoe kozijn met vaste vleugel monteren??

Karkonoski

 • #1
Hoi luitjes,

Ik heb een kozijn met vaste vleugel besteld. Ik heb deze keuze bewust gemaakt omdat de breedte net te groot is voor een openslaande vleugel. Een dubbele vleugel vond ik niet mooi.

Nu vraag ik mij af hoe ik deze moet monteren in het het raamgat. Alle kozijnen met openslaande vleugels worden gemonteerd met stelkozijn en dus komt er een schoef vanuit het kozijn richting stelkozijn (als de vleugel open staat).

Kan ik het vaste kozijn op een of andere manier eruit halen? De leverancier (bouwmarkt) kon me dat niet vertellen en dacht dat ik moest werken met ijzeren haken die dan eerst aan het kozijn vast gemaakt worden en dan op het binnenblad vastgeschroefd moeten worden.

Het binnenblad is al netjes afwerkt dus wil daar niet gaan werken met haken want dat krijg ik nooit meer netjes afgewerkt of het wordt totaal anders dan de andere kozijnen.

Graag jullie advies en ervaringen.

Bedankt!!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  De vleugel is normaal gesproken bij vaste montage niet breder of smaller dan bij een standaard draaikiep hang en sluitwerk. Echter wel goedkoper door het ontbreken van het draai-kiep beslag. De vaste vleugel is "gemonteerd" dmv klik-blokjes welke in de sponning van het kader zijn geschroefd.

  Als het kozijn nog niet is gemonteerd:
  - glaslatten verwijderen
  - glas verwijderen
  - met enige moeite moet je nu de vleugel kunnen verwijderen.
  - kozijn plaatsen en schroeven door het kader.
  - vleugel vastklikken, en tevens verschroeven aan het kader.
  - glas + glaslatten plaatsen.
   

  Karkonoski

  • #3
  Ok, dat is goed nieuws. Ik kan de vaste vleugel dus verwijderen bij montage.

  bedankt!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu