Kozijn met of zonder aanslag en hoe spouwgat dichten?

Solarwindfan

 • #1
Beste klusleden,

Zie foto's.

Hoe kan ik het beste de spouwgleuven dichten? Let wel, het kozijn weegt ong. 50 kg. Of kan ik beter kozijnankers gebruiken? Ik kom hierin niet uit.

Welke kozijn kan ik het beste nemen en is makkelijker in te zetten, met of zonder aanslag? Gelet op de dorpels leek mij met aanslag. Maar die is een stuk duurder.

Alvast dank.

Groet,

Windsolarfan

Einbautiefe_Blockprofil_NL_mN_02-1.jpg ThermoMax_Prime_70AD_01-1.jpg IMG_20200921_111723993.jpg IMG_20200921_111714304.jpg IMG_20200921_111731621.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Met aanslag. En een stelkozijn/stellat monteren ter plaatse van de spouw. Wel eerst het rolluik verwijderen, ander past het niet.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #3
  Zit zo'n stel lat dan in de spouw dus tussen de muren of valt deze over beide muren?
   

  Solarwindfan

  • #4
  Dat vraag ik me ook af . Hoe pak je dat dan het beste aan met die raamdorpels?
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #5
  In dit geval over beide muren heen, en goed vastzetten (liefst met ankers). En onder alleen steunend op het binnenblad. Onder zul je de juiste hoogte moeten bepalen: Kozijn moet net over de raamdorpelstenen vallen. Dat betekent ook dat je aan de binnenzijde uit moet vullen, want bij het oude kozijn haakten de raamdorpelstenen in de sponning onder in de onderdorpel.

  Inbouwdetails zijn online genoeg te vinden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu