Hoe hekwerk op plat dak bevestigen?

BeeTeeWee

  • #1
Ik ben van plan om een meranti balustrade op een plat dak van 2,5 bij 7 meter te plaatsen. Aan de kant van het huis kan ik die wel aan de muur bevestigen, maar ik zit een beetje met de overige staanders. Ik wil, om lekkage te voorkomen, eigenlijk niet door de pas vernieuwde bitumen dakbedekking boren. Als ik 'm echter grotendeels "los" op het dak zet ben ik bang dat ie er bij een zware storm een keer afwaait. Hoe bevestig ik de staanders op dak?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met een beugel om de boei heen en de beugel vastzetten op de muur, moet wel mogelijk zijn natuurlijk.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Maken ze eerst het dak bedekking en daar op houten klossen die worden om plakt met teer en daar op word het hout van hek op vast geschroefd zo deden ze het vroeger

 

Geus

  • #4
Wat komt er op het dak om het betreedbaar te maken? Ik heb een appartement gehad met een dakterras, waarop 50 x 50 tegels waren geplaatst. De reling zat met de uiteinden aan de muren en de overige staanders met pluggen in de tegels. Was behoorlijk stormvast.
 

BeeTeeWee

  • #5
@Jan: dat lijkt me niet de fraaiste oplossing. Die beugels worden dan zichtbaar vanaf de tuinkant en de woning is monumentaal. De reden dat ik er een reling omheen wil maken is eigenlijk dat een bouwkundige vond dat, als je openslaande deuren naar een plat dak hebt, er ook een reling om dat dak heen moet staan. De kinderkamer heeft inderdaad openslaande deuren, al krijgen ze die (op nog geen 3-jarige leeftijd) nog niet los. De hoogste knip zit ruim 2 meter hoog.

@Henk: kijk, da's al fraaier. Zo zal het ook ooit gezeten hebben. Ik kan me herinneren dat we bij het verwijderen van de oude bitumenlaag tussen het grind wat verrotte klossen hout op de hoeken zagen zitten. Die zaten blijkbaar op het bitumen vast. Ik denk dat ik het zo maar ga doen. Zou Tixophalte ook voldoen of moet ik echt teer gebruiken om die klossen op de bitumenlaag te lijmen?

@Geus: och, daar had ik nog niet zo over nagedacht. Het is eigenlijk niet eens de bedoeling om het als dakterras in gebruik te gaan nemen. Maar misschien leg ik er gewone 30x30 drainagetegels op. Houten vlonders worden ook zo glad...
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Neem een andersoort tegel. Dit type wordt ook snel glad vooral als er weinig zon op staat. Kijk maar eens op dreentegel. Deze zijn niet poreus het water loopt langs de zijkanten van de tegel af.
Teer is ik denk medio 70 verboden. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu