Dubbelstaafmat hekwerk op/naast keerwand

klusser1987

  • #1
Beste allen,

Ik ben bezig mijn tuin in te richten. Aangezien er water aan de achterkant van de tuin is en ik kleine kinderen heb, wil ik een degelijk het achterin de tuin zetten. Ik denk aan een dubbelstaafmat hekwerk met een poortje naar de steiger.

Ik kom er echter niet helemaal uit hoe ik dit ga zetten. Ik zie zelf 3 mogelijkheden, (vanaf het huis gezien) voor de keerwand, op de keerwand of achter de keerwand. Helaas is de keerwand niet waterpas, dus als hij er voor komt zal het hek iets van de wand af komen. Achter de wand zal hij alleen aan de bovenkant van de wand raken. De keerwand bestaat uit grote betonnen L-elementen van ongeveer 70cm, waarbij de onderkant van de L de tuin in komt. Daarnaast zit nog een rij kleine L-elementen van ongeveer 30cm, met ook de onderkant naar binnen.

Voor de wand:
-iets van de wand af omdat de wand niet recht is
-bij de kleine L elementen max 30 cm diep

Op de wand:
- beugels om de palen (6x4) op te zetten - de poorten die ik vind hebben palen van 6x6, die kunnen dus niet op die mooie beugels, maar alleen op dit:
Lijkt me niet heel stevig voor een poortje.

Achter de wand:
- alleen bovenaan de wand raken de palen, met beugels vast? En hopen dat hij de paal niet scheeft trekt.

-Hele lange palen bij de hoge keerwand zodat ze alsnog 30-40 cm de grond in kunnen

Hoe denken jullie hier over en heeft iemand misschien nog een goed idee?

1616855528649.png



IMG_20210327_145514.jpg

IMG_20210327_145631.jpg


IMG_20210327_145643.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
4 links verwijderd i.v.m. reclame.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Ik zou misschien het hek gewoon voor de keerwand zetten. Dan hoef je niet in de wand te boren. Je kunt gewoon palen plaatsen eventueel met wat snelcement.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik zou de palen voor de keerwand zetten (van huis uit gezien). Daar kun je makkelijk bij, hoef je niet in de elementen te boren en je kan de palen diep genoeg plaatsen. Bovendien geeft de keerwand nog wat stabiliteit als de palen er tegen aan staan.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

klusser1987

  • #5
Bedankt voor de reacties en dit lijkt inderdaad een prima idee. Alleen de 'kleine' L elementen zijn maar 30 cm hoog, een paal kan op die plek dus maar 30cm de grond in.
De palen zullen ook niet tegen de keerwand komen te staan omdat die wand niet vertikaal waterpas is. Als de palen tegen de wand gaan leunen hangt dus het hele hek richting het water.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
De palen moeten wel dieper in de grond ja.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
Met 30 cm wordt het nooit iets stevigs. Dat duwt een peuter zo om... palen een meter de grond in duwen zou ik zeggen. Evt. wat snelcement of beton bij de palen gieten als poer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu