Hekwerk dakterras verhogen

Fry35

  • #1
Hallo,

Ik heb op mijn dakterras een standaard ijzeren hekwerk. Omdat mijn zoontje van 2.5 nu in de klim/klauterleeftijd zit wil ik voorkomen dat hij op de bank op het dakterras klimt en over het hek kan. Je moet er niet aan denken natuurlijk...

Nu zoek ik een manier om mijn hekwerk te verhogen door er iets bovenop te zetten. Voordat ik aan het klussen ga: bestaat er een kant-en-klare- oplosssing? Zelf zit ik aan 2 manieren te denken:

1) staalkabels spannen
2) Plexi-glas achtig materiaal

Bij beide oplossingen zit ik met de vraag: Wat voor soort bevestigingsmateriaal moet ik gebruiken om op het hekwerk te monteren zodat het ook echt veilig is?

En zouden jullie sowieso aan een van beide oplossingen de voorkeur geven qua praktische uitvoerbaarheid e.d.?

bedankt alvast!
Steven
 

152jurgen

  • #2
Hallo,

persoonlijk heb ik hier te weing informatie, want wat is "een standaard ijzeren hekwerk"?

--> kan die bank niet weg/verplaatst worden?

Als je de omheining wil verhogen (want dat is je vraag natuurlijk) zal je in ieder geval stevige vertikale steunen nodig hebben waar je je plexiglas of stalen kabels aan kan bevestigen, kwestie van geen enkel schijnbaar veilige situatie te creëren.
Als je wilt dat dit ook nog een beetje estetisch blijft kan dit al wel wat gaan kosten, maar het hangt er ook van af hoe je huidigehekwer eruit ziet, en hoe je dus deze steunen kan bevestigen.

Kabels zou ik op het eerste gezicht niet doen want die komen weer horizontaal te zitten en daar kunnen ze (en ZULLEN ze, ik heb ook kinderen...) ook op klimmen, is het nu niet, dan over zes maand wel...

In functie van hoe hoog je hek nu is en de hoogte van de bank kan je ook eventueel een soort van horizontale barriere op de bovenkant van je hekwerk plaatsen (kan je tijdelijk als bar gebruiken om je drankje op te zetten :D ) zo dat de kids er niet over geraken...

Misschien dat een foto helpt (om de situatie beter in te schatten, niet als oplossing natuurlijk...)

Groeten
 

Fry35

  • #3
Dank alvast voor de reactie Jurgen,

Heb even een fotootje erbij gedaan. Wel de sneeuw wegdenken ;-) Bank komt gelijk tegen het hekwerk aan te staan,vandaar dus de behoefte/noodzaak om te verhogen. Het gaat mij dus inderdaad om stevigeverticale steunen.Geen idee of zoiets standaard bestaat omdat er dan ook nog een plexiglas-achtige plaat in moet kunnen. Vreemd eigenlijk dat zoiets niet standaard bestaat?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een bank met een rugleuning van meer dan een meter hoog ?

bijkomend voordeel je hebt er geen bouwvergunning voor nodig.
dat heb je namelijk wel als je er een hek van 2 meter hoog op wilt bouwen volgens mij
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu