Hoe een douchewandje zo maken dat er een glazen deur aan kan hangen?

Emzed

 • #1
Ik wil een doucheruimte maken op zolder. De zijwanden gaan tot aan het plafond doorlopen. De achterwand zal een voorzetwandje moeten krijgen omwille van aanwezige balk en leidingwerk. De douche wordt afgesloten met een glazen douchedeur. Hoe maak ik het beste die zijwanden?
M'n opties zijn: dikke platen 5 cm wedi/qboard, maar kan dit het gewicht van een douchedeur dragen?
Een andere optie is om metal studs van ca 5 cm te gaan gebruiken. Gipsplaat aan de buitenkant (droge kant) en wedi/qboard (1 cm) aan de binnenkant. Maar... hoe krijg ik dat stevig genoeg om de douchedeur te kunnen dragen? En moet ik in dat geval de loze ruimte nog vullen met isolatie?


Schermafbeelding 2021-01-12 om 21.31.17.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Wanden maken van gasbeton blokken.
   
  • Like
  Waarderingen: Emzed

  Emzed

  • #3
  Dank voor je reactie. Reden waarom ik dit nog niet overwogen heb is het gewicht. Het is een jaren dertig huis met houten constructie. De linkermuur komt toevallig wel precies boven een steunbalk. Rechterkant niet, maar die zou ik lichter kunnenuitvoeren want die gaat ook niets dragen.. Ik wil de planken ondervloer vervangen door OSB plaat met daarop een douchebak en wedi/qboard voor onder de tegels.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  TonK60

  • #4
  Eerstgenoemde boardfabrikant heeft een composiet bevestigingset, speciaal voor glazen deuren. Daar kun je tot max. 160kg aanhangen.
   
  • Like
  Waarderingen: Emzed

  Emzed

  • #5
  Ik heb inmiddels het materiaal in huis om de linkermuur van gasbeton te maken. Achter- en rechterzijwand worden studs + 2 cm Qboard platen.

  Nou nog een tweetal vragen:
  - Ik heb nog zelfborende gefosfateerde schroeven, hiermee wil ik platen aan de studs bevestigen. Kan dat?
  - Als de wanden eenmaal staan, wil ik de hoeken voorzien van kim band en de daarbijbehorende pasta. Of moet ik speciale wedi/qboard pasta gebruiken?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu