Hoe barsten in voegen het best tijdelijk afdichten?

Wies80

 • #1
Beste mensen,

We zitten met lekkage door barsten van ik schat ca. 0,5 mm in verschillende voegen tussen de badkamertegels: zowel in de vloer als in de muur. Waarschijnlijk zijn ze het gevolg van aardbevingen (we wonen in Groningen-stad en hebben al meer aardbevingsschade erkend gekregen).

De barsten leiden al tot lekkage in de slaapkamer en mogelijk ook naar beneden. Het duurt echter even tot de mijnbouwinspectie langs kan komen om te beoordelen of het daadwerkelijk om aardbevingsschade gaat. Tot die tijd kunnen we ze niet definitief laten repareren. Daarnaast ben ik 38 weken zwanger en wil ik ook om die reden op dít moment liever niet de complete badkamer overhoop.

We zoeken dus een tijdelijke oplossing. Iets waardoor de badkamer (ook in de kraamweek) tijdelijk toch te gebruiken is, maar waarbij de oorspronkelijke barsten wel zichtbaar blijven of weer zichtbaar kunnen worden gemaakt.

Onze eerste gedachte is kit of 1 of andere sealer. Maar wat is wijsheid?

We hebben ook even gedacht aan een tijdelijke douchecabine, maar de badkamer is klein (doucheruimte 70 cm breed), dus dat is niet echt ideaal.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  De tegels opnieuw inwassen of de naden kitten. Hangt af van hoe de scheuren zijn.
   

  Wies80

  • #3
  Leg 's uit, hangt af van hoe de scheuren zijn?

  Tegels opnieuw inwassen = voegen opnieuw vullen? Ik vermoed dat we dat voegwerk er niet zo weer uit krijgen, wat wel nodig zal zijn voor de inspectie
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  zag op google dat je kunt repareren over de oude voegen voor nood

  zie hier.
  Na de inspectie zullen tegels er wel uit moeten.
  Van te voren goed in beeld brengen met foto`s voor later.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #5
  Inderdaad gewoon over de huidige voegen opnieuw inwassen. Dat is iets wat je redelijk gemakkelijk zelf kunt doen. Het is wel slechts een tijdelijke oplossing, maar voor jou nu wellicht prima.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Zelf zou ik een 5cm breed transparante plakband over de naden plakken.
   

  Wies80

  • #7
  Henk bedoel je de tulipaint?

  Dat spul is op basis van cement toch? Dan blijven de oorspronkelijke barsten niet zichtbaar en kunnen we ze ook niet meer zichtbaar maken voor de inspectie. Dan kunnen we niet meer aantonen dat de lekkage door aardbevingsschade komt en krijgen we de reparatie niet meer vergoed. Geen optie dus helaas

  We denken nu aan doorzichtige siliconenkit, maar werkt dat goed genoeg op de vloer? En valt het er wel weer uit te peuteren voor de inspectie?
   
  Laatst bewerkt:

  Wies80

  • #8
  Wgb schreef:
  Zelf zou ik een 5cm breed transparante plakband over de naden plakken.
  Wat voor plakband?

  Gewoon plakband op de badkamervloer zal weinig waterdicht zijn ;)
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #9
  Het weer verwijderen van kit of vvoegwerk lastig worden. Dan is tape inderdaad nog je beste oplossing. Niet gewone plakband maar een bredere en beter klevende versie, net zoiets als duct tape.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
  Gewoon je verzekering bellen, daar ben je gewoon voor verzekerd als je een inboedel verzekering hebt en als je lekkage problemen hebt.
  Die zal dan een expert sturen op korte termijn
  De verzekering regelt dan wel de schade af met de mijnbouw inspectie als het door de aardbeving komt.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #11
  Laat inderdaad eerst een deskundige de schade vastleggen voordat je een (tijdelijke) reparatie doet.
   

  Wies80

  • #12
  Ha dank Peter,
  Ivm prioriteit stuurt loket mijnbouwschade gelukkig al een expert op korte termijn. Dan nog gaat daar een week overheen (net als bij eigen verzekering) en dan hebben we daarna natuurlijk nog een (nu uiteraard nog onbekend) aantal weken te overbruggen tot na de kraamweek. Want badkamer overhoop in kraamweek lijkt me niet zo prettig, dan moet de badkamer gewoon (met tijdelijke fix) bruikbaar zijn.

  We gaan dus hoe dan ook een tijdelijke fix nodig hebben.

  We gaan voor waterdicht ducttape op goed drooggeföhnde douchevloer. En mocht dat nou echt in no-time loslaten dan wordt het ws toch transparante kit i.c.m. vooraf de scheuren goed fotograferen


  Een quote is overbodig, mod.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #13
  Op de vloer gaat de tape meteen loslaten. Je kan dan beter (als lapmiddel) een laagje kit erover smeren.

  Wat voor soort kit kunnen anderen je vast vertellen.
   

  Wies80

  • #14
  Het lijkt gelukkig mee te vallen. Dwz na drie douchebeurten zit het gisteravond aangebrachte tape iig nog op z’n plek. Waterdicht ducttape wordt ook gebruikt voor tijdelijke reparaties aan boten die een paar weken moeten houden, las ik. We zullen zien
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu