Hangtoilet verwijderen blinde bevestiging met klik

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #21
dus zei konden je niet helpen met een advies
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #22
De mensen die daar op kantoor zitten en de verkopers hebben net zo veel verstand van sanitair als mijn kleindochter van 10 jaar oud.
Werken alleen van een papiertje, en willen alleen maar veel verkopen om hun provisie aan te vullen.
 

Handrod

  • #23
Wat ben ik blij met dit forum, trok de haren uit mijn hoofd ook ik kreeg de pot er niet meer af. Nog net een blik op de veertjes die de pen locken vanuit de gaatje aan bovenzijde pot.
Met het filmpje als voorbeeld de pot kunnen verwijderen.

Wel een tip voor de volgende onfortuinlijke draai wel de imbussen volledig los anders krijg je de pot er nog niet af.

Grts, Rene
 

HBH

  • #24
Heb hetzelfde probleem gehad als T/S.
Het nut van die klikveertjes is dat wanneer alles 100% correct word uitgevoerd, de pot in 1 schuivende beweging min of meer 'vast' zit. Je hoeft hem dan slechts nog maar aan te spannen met die lange inbus gevallen. En dat kan men alleen doen. Zonder veertjes heeft men al gauw een tweede persoon nodig, die tijdens dat aanspannen de pot op zijn plaats houdt en tegen de muur drukt.
Maar bij de minste of geringste afwijking van de correcte montage procedure kunnen die veertjes enorm tegenwerken, zelfs al bij het erop opschuiven van de pot. Dan kunnen o.a. de kunststof onderdelen bovenin, zonder veel kracht uit elkaar geduwd worden. Concluderend zou ik adviseren om die veertjes eruit te halen en er dan voor zorgen dat iemand tijdens enkele minuten een handje kan helpen.

Wat de commerciële kant betreft, ik ben een tweetal fabrikanten van WC potten e.d. tegengekomen, die deze Fischer set met hun product standaard meeleveren. Op de originele plastic verpakking staat dan ook nog duidelijk de naam van die desbetreffende fabrikant van keramische artikelen vermeld.
Echter op een Poolse website zag ik dat deze sets ook apart worden aangeboden. (ca. EUR 33) In originele verpakking. Alleen waren daar de rode kunststof hulzen die de houders van de stelschroeven op hun plaats houden, zwart. Wat daar dan ook de betekenis van mag zijn.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #25
Voor al deze mensen en klussers die dit systeem gebruiken een kleine tip,(gaat alleen als de pot onder open is).
Is je pot aan de onderzijde open pleur het klicksysteem ver weg en gebruik het systeem dat bij het toiletreservoir geleverd is. Is een klote werk om de pot vast te krijgen maar het gaat met een ring ratel!

Doe tegenwoordig niks anders meer, voor mij GEEN enkel merk klick systeem!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu