Hangtoilet bevestiging

Conradus

 • #1
Ik heb onlangs een nieuw hangtoilet geplaatst maar ben niet zo tevreden over de bevestiging, zit niet lekker strak tegen de muur maar veert enigszins. Het is geen bevestiging met een moer over een draadeind maar een bevestiging over een conisch opzetstuk over het draadeind. Het conische deel steekt nu in een kunststoffen houder en wordt vastgezet met een inbusbout via een opening aan de zijkant van de pot. De verbinding is niet zo zoals ik had gehoopt. De inbusbout grijpt aan in het conische deel op het draadeind maar trekt de pot niet met voldoende kracht tegen de muur. Zit wel vast maar veert een weinig. Iemand een idee hoe dat is te verbeteren?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Zit er zo'n kunststofmat tussen pot en wand? Kan je (detail)foto's plaatsen?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Zet een rvs carrosserie-ring achter de bout dan wordt het nylon niet weggedrukt.
  Of spuit kit achter de pot en daarna de bout aantrekken, 1 of 2 dagen de kit laten drogen, allebei kan natuurlijk ook.
   

  Boerbiet

  • #4
  Ik ken het systeem, heb twee keer zo'n pot geplaatst.
  Volgens de regels hoort hier geen schuimrubbermatje achter maar hoort de pot zo tegen de tegels geplaats te worden.
  het schroefstuk met het conische gat moet op een exacte afstand van de tegels gezet worden. Als hij niet goed aantrekt kan je het schroefstuk een of twee slagen dichter naar de tegels draaien. Je voelt vanzelf of de imbusboutjes nog in het gat vallen.
  Pas goed op met de plastic tuitjes, ze gaan snel kapot.
  Een beetje kit aan de pot kan wel maar word niet aanbevolen.
   

  Xr8

  • #5
  De afstand van het conische hulpstuk staat beschreven in de handleiding. Dit komt heel precies, heb het meerdere malen bij de hand gehad en het is een ellende om het goed te krijgen.

  Eigenlijk zouden ze de bedenkers van dit soort systemen eerst zelf verplicht 10 moeten laten plaatsen.

  Succes.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  En dan een ander beroep laten kiezen :evil:
   

  Conradus

  • #7
  Hartelijk dank voor jullie meedenken en de praktische ervaringen met dit systeem. Denk dat vooral de kunststoffen constructie waar het conische deel over gaat niet helemaal vormvast is. De krachten op de inbusbout zijn aanzienlijk, vooral de zijdelingse kracht hierop. Dit kan nooit zo'n degelijke verbinding zijn als de conventionele met een moer op een draadeinde. Dan nog te bedenken als het niet direct goed zit en het meerdere keren moet worden aangedraaid. Dat zal de sterkte van de constructie ook snel verminderen. Denk er aan om er twee nieuwe op te plaatsen. Waar zou je die kunnen bestellen? Misschien is ook de schuimrubberplaat tussen pot en wand mede verantwoordelijk. Als de onderzijde wat indrukt bij belasting zal die er boven waarschijnlijk wat vanaf komen.
   

  Xr8

  • #8
  Waarschijnlijk wel te bestellen bij de betere sanitair zaak, het zal wel gaan om een Villeroy en Boch pot.

  Er zijn ook potten welke met de gewone bevestiging te monteren zijn, en nagenoeg hetzelfde eruit zien. Het enige is dat de bevestiging niet zo is weggewerkt als bij deze pot, maar hoe vaak lig je op de kop onder de pot om te kijken naar de bevestiging.

  Deze pot is even simpel te plaatsen als de standaard potten is mijn ervaring.

  Succes.
   

  Conradus

  • #9
  Xr8 schreef:
  maar hoe vaak lig je op de kop onder de pot om te kijken naar de bevestiging.
  Dat klopt maar de pot is nu al geplaatst en omruilen zal geen optie zijn dus probeer ik voor dit exemplaar een optimale bevestiging te realiseren. Misschien moet de schuimrubber mat er in ieder geval tussen uit maar dat knarst weer zo tegen de tegels aan.
   

  Xr8

  • #10
  Ben ik met je eens, heb zelf deze pot overigens met mat geplaatst en deze zit stevig naar een hoop irritaties.

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu