Hangtoilet aansluiten op grespijp

Bramtr

 • #1
Goedendag,

Zie mijn (krappe) toiletsituatie onderstaand: jaren 20 grespijp onder een granito vloer. Ik wil een hangtoilet plaatsen en moet de afvoer dus verplaatsen. Hiervoor dacht ik voor de kleine oversteek een sprongbocht te gebruiken, en die moet dus worden aangesloten op die grespijp (gatdiameter 150 mm). Daarvan zou ik dan de 'kraag' voorzichtig willen wegbreken (boren) aan de achterkant, om op gathoogte uit te komen (want geheel mag immers niet te hoog uitkomen). Meeste PVC-maten gaan echter maar tot 11,5 naar ik begrijp. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen? Met een krimpsok o.i.d.?

Alvast dank voor het meedenken! :-)

Groet,
Bram

IMG_8709.jpg

IMG_8710.jpg

IMG_8711.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Je kunt beter de vloer open breken en dan de grespijp er uit halen en dan buiten de wc op aan sluiten en dan in de wc pvc te maken.
  Want vaak als je hier op aan sluit en je hebt alles nieuw word je niet blij als alles weer moet worden open gebroken om dat je gres vervangen moet worden
   

  Bramtr

  • #3
  Dank voor je reactie. Ja, ik weet het: dat is zonder twijfel het verstandigste. Grespijp is echter nog geheel intact, en de operatie wordt dan een heel stuk ingrijpender ... Afijn, ik ga er nog eens over nadenken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu