Aansluiting hangtoilet

TZ100

  • #1
Goedemiddag,

Na het doorlezen van vrijwel ieder topic op dit forum over het aansluiten van hangtoiletten, zou ik toch graag om advies willen vragen.

Ivm toiletrenovatie was het de bedoeling om de staande toilet te vervangen voor een hangend toilet.

De makkelijkste optie leek hiervoor om de afvoer te verleggen middels een sprongbocht, echter blijken er leidingen te lopen achter de huidige afvoer. De sprongbocht kan hierdoor niet diep genoeg in de vloer.

Ook de optie om een nieuw gat naar de kruipruimte te boren valt hierdoor eigenlijk af. Zie bijgesloten foto's voor huidige situatie afvoer en de situatie in de kruipruimte.

Het volgende idee was om een afvoer naar de standleiding te laten lopen, via de koof rechts. Het hangtoilet moet op de begane grond komen, de badkamer en toilet op de 1e verdieping is ook op deze standleiding aangesloten.

- Ik vraag mij af of dit mogelijk is, gezien de aansluitvrije zone op de standleiding, de nieuwe afvoer middels T-stuk zal dan op zo'n 90cm boven de verzamelleiding in kruipruimte komen.
- Bij het openmaken van de koof zag ik dat hier al een 'verloopstuk' gemonteerd is, is dit de expansie? Moet ik het T-stuk dan hierboven aansluiten?
--> Dat brengt meteen het volgende probleem, de bovenste 'ribbel' op de standleiding zit op zo'n 38cm van de vloer, komt de toiletaansluiting dan niet te hoog?

Of zijn er eventueel nog andere opties waar ik niet aan gedacht heb?

De toiletruimte is zo'n 120cm diep, ruimte om het inbouwreservoir direct boven de huidige afvoer te monteren is er dus helaas niet.

Alvast bedankt voor jullie tips/advies!

IMG-20230214-WA0021.jpg 20230210_112624.jpg 20230211_145706.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
vloer voorzichtig verder openkappen zodat leidingwerk wat naar voren getrokken kan worden, dan gat hakken voor nieuwe buis naar de kruipruimte
 

Charel

  • #3
Ik zou het bestaande gat voor de bestaande afvoer verder uithakken naar achter toe. Uithakken los door de gewelven zodat je vanuit de kruipruimte een langwerpig gat krijgt waarin je met twee bochten van 90 mm en 45° tot op de juiste plaats van aansluiting kunt komen. De eerste bocht laat je nog in de kruipruimte vertrekken, dan een stuk buis door het langwerpig gat om op de nieuwe plaats van aansluiting terug een bocht van 45° te plaatsen.
Wellicht kan je op die manier onder de aanwezige leidingen onderdoor of tussendoor.
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die achterste 2 groene leidingen zitten die tegen de muur aan of zit daar ruimte nog tussen muur en leidingen.
zitten leidingen ook diep in die vloer ivm boren van poten vast zetten frame?
 

TZ100

  • #5
Dank voor jullie reactie.

Helaas lopen er inderdaad verder naar de achtermuur toe ook nog leidingen (zijn gestopt met uithakken toen we hier achter kwamen), en is de ruimte tussen de leidingen door niet groot genoeg voor een afvoerbuis.

En inderdaad lopen de leidingen niet diep genoeg in de vloer om daar het frame op te boren, maar dit is met verlijmen van multiplex oid nog wel op te lossen
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
  • #6
Wat is dit voor een ruimte?
Kan daar geen gat geboord worden voor wc afvoer en dan onder de vloer op pakken?
1676585243319.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu