Aansluiten Hangtoilet op standleiding

Wouterbor

  • #1
Beste klussers,

Wat een leuk forum, pas door mij ontdekt.
Ik ben Wouter uit Meppel en samen met vrouw en twee kindertjes afgelopen mei een huis gekocht en daar hoort natuurlijk klussen bij!

Mijn eerste klus is het washok op de bovenste verdieping. Hier loop ik tegen het probleem aan van een hangtoilet aansluiten op de standleiding. Hier heb ik al veel over gelezen, maar inmiddels is duidelijk dat elke situatie weer anders is.

Ik zou jullie hulp enorm waarderen!

De standleiding komt uit de vloer, hier is één of ander pp 'ding' in geschoven. Wat dit is, geen flauw idee. Er zit niet een rubber ring in, maar het lijkt wel of deze daar hoort. Insteekdiepte is ook zeer gering, ik denk 2 cm. (Mijn idee is dit zwarte ding eruit te trekken)

Op deze standleiding moet ook nog een ontspanningsleiding aangesloten worden en een afvoer van de wastafel en wasmachine die rechts van de standleiding komen.

De centrale afzuiging van badkamer en wc beneden zit recht naast de standleiding.

Mijn vraag is kort; Hoe ga ik dit aansluiten met behoud van de centrale afzuiging.

Zelf heb ik veel nagedacht en kwam uit op een haaks T-stuk met afvoer toilet aan de voorkant, ontspanning aan de bovenkant en afvoer wastafel en wasmachine rechts. De afzuiging zal er dan met bochten omheen geleid worden. Ben ik warm?

Alvast bedankt en twee foto's van de situatie.
 

Marcn88

  • #2
Het pp stuk lijkt me in een pvc sok zijn geschoven(grijze buis) u zult dit pp stuk eruit kunnen halen, dan een tstuk zetten van 110-75-110 op de 75 poot naar de linkerkant voor de wasmachine en beluchting en op de 110 het toilet
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu