Geluidsisolatie muur - voorzetwand ontkoppeld plaatsen

Ml002

  • #1
Ik wil graag mijn muur met de buren isoleren echter twijfel ik of het wel helpt. Mijn idee is om een voorzetwand ontkoppeld te plaatsen. Ik heb last in dr woonkamer van vooral luchtgeluid.

Zie ook onderstaande afbeelding ter illustratie:De rode lijnen zijn de plaatsen waar ik denk dat het geluid vandaan komt. De kast (trapkast) fungeert op dit moment als buffer, daarom wil ik enkel op de groene lijn een voorzetwand. De voorzetwand zal doorlopen tot de buitenmuur aangezien dat kleine stukje muur tussen de deur naar de tuin en de woningscheidende muur veel geluid lijkt door te laten. Waarschijnlijk omdat het een dunnere muur betreft met een spouw.

Ik ben erg benieuwd naar jullie mening en wellicht ervaringen + tips.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Het is altijd lastig te voorspellen hoeveel effect het gaat hebben. Een akoestisch deskundige kan dit overigens wel (na onderzoek).

Massa is beter dan een buigslappe voorzetwand. Alleen als dat niet mogelijk is, dan een vrijstaande/ontkoppelde voorzetwand.

Heb je al goed gekeken of er kieren zijn? Die moeten als eerste dichtgemaakt worden.
 

Ml002

  • #3
Dank voor je reactie, naden en kieren zijn (helaas) al dicht. Ik zie een voorzetwand als enige optie. Alleen denk ik dat het lastig aan te geven is of dit helpt.

Wellicht zijn er mensen met een voorzetwand die positieve resultaten hebben bereikt?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Op deze site is veel te vinden wat betreft het gedrag van geluid. Misschien heb je er iets aan.
Bedenk, het geluid van de vloeren door de balken kan worden doorgegeven. Zijn de muren niet te dik en de stenen van licht materiaal, vaak een keuze geweest omdat dit goedkoop was, zal het een hele ingreep worden. Van welk jaar is de woning.
 

Ml002

  • #5
De woning is van bouwjaar 1991.

Ik heb vandaag nog eens getest en het geluid via de vloeren valt mee. Het zijn vooral de lichtere muren die grenzen aan de muur met de buren en de buitenmuur. Ik wil een voorzetwand laten plaatsen met dubbele gipsplaten. Hopelijk werkt dit. Helaas hebben de buren een plavuizen vloer waardoor het 1 grote holle ruimte is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu