Geluidsisolatie muur met vlokkenschuim

Seven9

 • #1
Ik wil de muur naar de buren geluidsisoleren met vlokkenschuim (zwevend regelwerk met vlokkenschuim platen en gipsplaten).
Het enige verschil is dat wij de vlokkenschuim platen met montagekit op de muur hebben geplakt, want ze zijn veel slapper dan op het filmpje en ze gewoon ertussen klemmen werkt dus helemaal niet...

Ik heb 2 vragen hierover:

1. Scheelt het nog veel qua geluid als we deze veerregel gebruiken tussen het houten rachelwerk en de gipsplaten?
Code:
Regelwerk maakt u snel en eenvoudig met de * veerregel 300x5cm. De veerregel kan hoogteverschillen van 5mm in de balklaag opvangen, heeft een hogere geluidsisolatie dan hout en blijft altijd recht. Veerregels worden veelal toegepast in een voorzetwand of houten balklaag. Vaak in combinatie met vlokkenschuim, polyesterwol of andere isolatieproducten om trillingen van laag frequent geluid te voorkomen en de geluidsisolatie te verbeteren. De veerregel is makkelijk te monteren en heeft een afmeting van 300 bij 5cm.


2. Scheelt het veel qua geluid als je 2 (verspringende) lagen gipsplaat doet? Dat zag ik nl. ook bij verschillende video's voorbijkomen... en gipsplaten zijn niet zo duur, dus een 2e laag behoort wel tot de mogelijkheden.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ik heb alle merken e.d. verwijderd uit je bericht. We doen niet aan productvergelijkingen. Vlokkenschuim is de algemene term hier, en daarmee moet de vraag te beantwoorden zijn.

  Ik heb wel eens een wandje met vlokkenschuim gemaakt. We plakten de regels (vlokkenschuim met een metalen strip erin) op de wand en klemden de platen ertussen. We hebben er twee lagen gipsplaat tegenaan gezet. De platen ook lijmen is geen probleem.

  Wat extra veerregels ertussen voor nut hebben weet ik niet. Voor mijn gevoel werkt het averechts, omdat je een lege ruimte introduceert. Maar volgens de beschrijving zijn ze wel voor dat doel gemaakt.

  Hou de gipsplaten rondom 3mm los, en kit de naad af.
   

  Seven9

  • #3
  * is dus vlokkenschuim hier...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu