Gasdruk te hoog...

Mamanita

 • #1
Bij mijn ouders is de gasdruk te hoog.
Waaraan kan je dat zelf opmerken?
En wat zijn de gevolgen als de gasdruk niet verlaagd word???
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Welke gasdruk, op de leidingen of de gasdruk van de c.v. ketel?
  Als het de gasdruk op de leidingen is dan het gasbedrijf bellen.
  Voor de ketel een installateur bellen.
   

  Mamanita

  • #3
  Volgens mij was het de cv.
  Mijn ouders kregen voor de jaarlijkse onderhouds beurt een cv monteur op bezoek. Die melde dat de gasdruk te hoog was. Liander is hier op langs geweest, en heeft het herstelt.
  Maar wat houdt dat precies in en wat kunnen de gevolgen zijn? Waarop kunnen wij letten? Mijn ouders zijn de jongsten niet meer...
   

  JeffreyD94

  • #4
  De gasdruk in de woonwijk ligt hoger ivm transport, bij de gasmeter word deze druk verlaagd doormiddel van het gasreduceer naar +/- 25-30 mbar. Een hogere gasdruk heeft als gevolgen dat het CV toestel wat meer belasting kan hebben (hoeft niet.) meestal loopt de druk geleidelijk op. De meeste gasblokken kunnen echter 50-60 mbar aan. De monteur heeft het opgemerkt en gehandeld.

  Een drukreduceer kan soms gaan afwijken, dit hoeft niet gelijk rede tot paniek te zijn. Dit verloopt normaliter geleidelijk en zal niet ineens schrikbarend verschillen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu