Garagedeur vervangen

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Gisteren is de linker arm van mijn 40 jaar oude garagedeur (kantel) afgebroken. Ik heb de garagedeur nog open kunnen krijgen waardoor de linker veer zicht ontspant en deze heb ik daardoor los kunnen haken uit de arm.

De deur gaat nog wel open en dicht (met z'n tweeen) maar er zal uiteraard nu wel een andere moeten komen.

Aangezien ik me nooit bezig heb gehouden met garagedeuren zou ik van jullie graag wat aandachtspunten / aanschaftips willen hebben.

De huidige deur is bekleed met hout. Van kunststof ben ik geen fan. Hout zie je volgens mij niet meer dus blijft metaal over.
 

De Bob

  • #2
Is het niet meer te repareren/lassen ?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat zou in geval van nood nog wel kunnen, maar de rest van de deur is ook slecht. Zo werkt de elaktrische bediening al jaren niet meer, heeft het hout haar langste tijd gehad, is de isolatie van de deur 0,0 en de inbraakveilugheid was 40 jaar terug ook "anders" dan nu.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Kijk evt. eens naar een sectionale deur.
Die zijn in verschillende designs en uitvoeringen verkrijgbaar.
Deze worden aan de binnenkant van de garage gemonteerd worden en dan moet deze binnenkant vlak en vrij van obstakels zijn.
Nadeel is dat doordat ze aan de binnenkant gemonteerd worden je vaak je dorpel aan moet gaan passen.

suc6

Gerrit
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Bedankt voor je informatie. Daar ga ik eens naar kijken.

De bekleding is wel een breinbreker. Rechts van de garagedeur zit een houten deur met horizontale vlakverdeling. Links daarvan is 70 cm verticale schrootjes van grond tot plafond en links daarvan zit de garagedeur die met dezelfde schrootjes is bekleed.

Het mooiste zou zijn als de garagedeur (net als de buitendeur) horizontale vlakverdeling krijgt. Het tussenstuk tussen garagedeur en deur moet dan opnieuw bekleed worden. Voor het oog wellicht het mooiste als dat met het materiaal van de garagedeur is.
 

Blomm

  • #6
Houten deuren zijn nog gewoon verkrijgbaar heb het hier over houten panelen (nadeel kraakt heel erg met open en dicht gaan)of wat je nu vaak zie is een secionale deur waar de panelen van kaal aluminium zijn en het hout op gemonteerd kan worden.De standaard stalen secionale deuren zijn ook in diverse houtnerf structuren te verkrijgen .De vraag is gewoon wat wilt u er voor uitgeven want alles is mogelijk.

mvg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu