Garagedeur vervangen met kozijn

Nana111

  • #1
Geachte allen,

Ik heb een vraag. Ik zal een garagedeur (kanteldeur) laten vervangen met een groot kunststof kozijn, bestaande uit drie ramen, waarvan de middelste draai/kiep, en aan de onderzijde ongeveer op een meter hoog een wit paneel. Denk aan 2.30 hoog en 2.50 breed in het geheel.

Mijn vraag is of een dergelijk kozijn ook daadwerkelijk in de grond moet worden bevestigd, of dat het alleen vastgekit wordt met wellicht wat schroeven in de muur aan de zijkanten?

Vroeger heeft mijn vader een schuifpui laten monteren, daarbij werd echt de diepte ingewerkt. Ding zit muurvast, met Hollands profiel. Nederlands vakwerk!:P

Ik vraag het namelijk omdat ik een keer een dergelijk kozijn (als hierboven beschreven) heb gezien, flinterdun en als je erop duwde bewoog de hele gevel mee. En die van mijn vader zit muurvast, lijkt net van steen.

Dank alvast!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zorg onder voor een vaste stellat, met een waterdichte aansluiting rondom zodat er geen water langs de zijstijlen onder het kozijn kan komen. Dat is geen eenvoudig detail, de keuze en de positie van de dichtingsmaterialen moet zorgvuldig gekozen worden.

Vervolgens kan het kozijn in het stelkozijn getrokken worden, en ook onder vastgeschroefd worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu