Fundering in kruipruimte vochtig in de buurt van geboorde gaten

Tanooki

 • #1
Mijn huis uit 1980 heeft een kruipruimte. Ik moet zeggen dat ik nog nooit in de winter de kruipruimte in ben geweest, dus ik heb geen idee of dit elk jaar hetzelfde is.

Recentelijk zijn er 2 gaten geboord van buiten naar de kruipruimte toe. Dit is helaas mislukt, de persoon had niet de geschikte materialen.

We hebben toen cement deksels aan de buitenkant op de gepoogde gaten geplaatst en beslist dit later af te maken. Ik heb er niet bij stilgestaan dat dit mogelijk niet verstandig was.

De fundering ziet er, in de buurt van de gaten, op dit moment zo uit (zie foto's). Erg vochtig dus.
IMG_20211211_152722.jpg
IMG_20211211_152649.jpg
IMG_20211211_152717.jpg
IMG_20211211_152712.jpg

Wat zou ik hier aan kunnen doen?

Zou ik bijvoorbeeld de gaten af kunnen maken, buizen er doorheen kunnen doen, cement deksels erop, dan de buizen rondom afdichten (waarmee?)?
Of zou dit de situatie niet verbeteren?

Enkel op deze plek is de fundering zo vochtig. Op alle andere plekken is alles kurkdroog! IMG_20211211_152722.jpg
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tanooki

  • #2
  Wat me net te binnen schoot: misschien zijn de ventilatie roosters verstopt.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Die gaten is dat een voorbereiding op mantelbuizen. Zo ja de ruimte van de buis met de beton dichtmaken en doppen er op.
  Druppels die zichtbaar zijn is heel normaal. Ventilatieroosters inspecteren en zorgen dat de lucht de kruipruimte in-en uit kan ventileren.
   

  Tanooki

  • #4
  @Wgb die gaten zijn inderdaad voorbereiding op mantelbuizen, alsin, 2 buizen van ~70mm diameter die ik later kan gebruiken om elektra e.d. in de tuin te gaan aanleggen. :)

  Wat bedoel je met "de ruimte van de buis met beton dicht maken"? Bedoel je dan dat ik de 2 buizen er doorheen steek en met cementdeksels afsluit totdat ik ze daadwerkelijk nodig heb, en dan de ruimte om de buis heen, in de fundering, dicht smeer met beton, zodat het weer dicht is zeg maar?
   

  Auto-Geen

  • #5
  Misschien is onder de fundering door ook een optie.
   

  Klussen.

  • #6
  Heb ik ook gedaan.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Tanooki

  • #7
  @Auto-Geen de gaten zitten er inmiddels al, anders was dat misschien ook een optie geweest inderdaad. Is nu zonde om die gaten weer dicht te maken en alsnog onder de fundering door te gaan, tenzij dat natuurlijk veel beter zou zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu