Deels vloer fundering met vorstrand wegbreken

Stef1987

  • #1
Beste, denk dat mijn gedachte voor deze klus moet lukken. Maar het is toch fijn wanneer kenners over mijn schouder mee kunnen kijken. Het volgende willen we gaan doen: de bestaande berging ombouwen tot kantoor. Hiervoor willen we een geïsoleerde vloer, hsb binnenwanden en een pui achter realiseren (dak is al aan de buitenkant geïsoleerd).

nu het volgende, de berging is uitgevoerd als fundering met vorstrand en vloer in een. Ik wil het grootste deel wegbreken zodat ik ruimte heb voor een nieuwe vloer met isolatie daaronder. Koudebrug neem ik “voor lief”, zal nog wel aan de buitenzijde EPS tegen de bestaande fundering plaatsen. Scheelt wellicht een fractie.

heb een foto toegevoegd, bij de rode lijn wil ik ongeveer stoppen met breken. De overgangen wil ik eerst inslijpen zodat de rand iets netter is. De vorstrand wil ik dus uitbreken rondom zoals aan de linkerzijde is te zien op de afbeelding. De rechter muur gaat weg, hier zal de fundering dus iets verder weggebroken moeten worden.
Wat denken jullie, kan dit redelijk ongestraft? De nieuwe vloeropbouw zal 10 cm eps en ca 10 cm beton worden.
IMG_1821.png
 
Laatst bewerkt:

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een late reactie, dus wellicht ben je hier al mee bezig?

Een vorstrandfundering werkt in zijn geheel. De oppervlakte van de vloer verzorgt de draagkracht. Deze vloer wegbreken ondermijnt dus je huis. Verzin een andere oplossing of zorg op z'n minst dat de nieuwe vloer constructief goed wordt verankerd aan de bestaande fundering.
 

Stef1987

  • #3
Dank voor de reactie! Zijn nog niet begonnen. Uiteindelijk gaan we ook links een stukje erbij maken. De fundering voor die delen laten we grotendeels zitten waardoor hopelijk de kracht daar op zal verdelen.
Zal in ieder geval wel uw tip voor het verankeren meenemen! Dat kan nooit kwaad denk ik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu