Flowmeters vloerverwarming niet regelbaar?

ravie

  • #1
Wie weet hoe je deze flowmeters kan regelen? Op internet vind je flowmeters met een soort stelring onderaan, maar die zit hier niet op. 1 groep lijkt namelijk dicht te staan en er is geen flow. Deze wordt dus ook niet warm of niet voelbaar (warmtepomp). De retouren staan allemaal volledig open.

IMG_2939.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dan regel je het dus de instellingen van de retouren. Door de overige groepen te knijpen, krijg je vanzelf debiet over de groep die niet loopt.
 

ravie

  • #3
Ik heb ergens gelezen dat je bij een warmtepomp eigenlijk niet moet knijpen op de retouren?

Ik had al geprobeerd de andere groepen tijdelijk dicht te draaien, maar dit heeft geen invloed op de groep die het niet doet. De naald zakt niet.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
deze flowmeters kun je verdraaien met een ontluchtingsleutel bovenop de flowmeter, let op niet forceren als ze vastzitten ze kunnen namelijk afknappen met een waterballet als gevolg
 

ravie

  • #5
Ik had ook al geprobeerd of het inderdaad met ontluchtingssleutel, ik zag zo’n vierkantje bovenop. Maar ze lijken dan muurvast te zitten, want er is nauwelijks beweging in te krijgen. Het systeem is 3 jaar oud, tips om het gangbaar te maken?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu