Extra ontspanleiding nodig?

Vrij001

  • #1
Goedemiddag, ik ben bezig met een aanbouw aan mijn huidige garage zodat we de garage kunnen opdelen in een garage, bijkeuken en een kamer om eventueel thuis te werken/extra zitruimte. De bedoeling is dat de 125mm buis die van de garage afkomt als zijnde hoofdleiding door gaat lopen naar het gemeenteriool. De 110mm hoofleiding vanuit huis wil ook uiteindelijk op deze 125mm buis aansluiten. Ik heb namelijk nog een meter of 5 gresbuis onder mijn oprit liggen die ik wil vervangen door 125mm pvc als ik klaar ben met de garage. De vraag is of ik ook een ontspanleiding in mijn garage moet maken nu er afvoerbuizen komen te lopen? Een snelle schets zit in de bijlage. De ontspanleiding van mijn huis loopt via de standleiding naar zolder om vervolgens door het dak te gaan.

riolering schemaatje.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Zitten in die dak afvoeren onder in sifons?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Ik zou de leiding door trekken naar achter en daar een ontstopping T en dan met leiding naar boven daar kan een regen afvoer of daar je ontspanning.
1713269495263.png
Naamloos.jpg
 

Vrij001

  • #4
Hoi Henk. Op de garage komt ook een nieuw dak maar ik was niet van plan om sifons in dakafvoeren te maken. Adviseer jij dat wel dan? Eigenlijk nog nooit gezien of op gelet. Nu ben ik ook geen loodgieter of bouwvakker van beroep....
De 110 leiding mm doortrekken naar achteren met daarop een T stuk voor ontluchting/beluchting en ontstopping klinkt goed ware het niet dat ik zo min mogelijk naar achteren wil omdat ik de betonvloer in mijn bestaande garage wil laten zitten en ik daarom moet zagen in het beton.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
In de over kapping en aan de zijkant van de garage zit soms in de grond ook sifons ivm stank.
Ook laten ze dat weg dan heb je ontspanning via de regenafvoer.
Maar dat zit alle maal aan de linker kant
Je kunt achter de wc een leiding naar boven en daar afvoer van plat dak op dan is dat de ontspanning.
Of je gaat schuin door de muur maak daar een de ontspanning met ontstopping
1713272681674.png
 

Vrij001

  • #6
Hoi Henk, dat voor je ideeën. Daar kan ik wat mee. Ik moet dus wel degelijk zorgen voor een ontspanningsleiding in de garage?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Ja.
Maar waar je de afvoeren op aan maakt maag dat wel want er zit alleen regenwater op, misschien is je riolering gescheiden in grijs water en regenwater?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu