Eva home met vloerverwarming

spaatje-2

  • #1
geachte lezers met veel aandacht de informatie gelezen over dit onderwerp die met name door "De loodgieter" werd geplaatst.
Situatie; net nieuwe ketel door installateur geplaatst, (remeha Callentta 40c) en aangesloten op bestaande installatie.

De huidige situatie is; gehele benedenverdieping vloerverwarming als hoofdverwarming 4 groepen met verdeler en pomp wordt als 1 groep geregeld. Hierna te noemen groep 1 waarop ook alle andere radiatoren zijn aangesloten. De vloerverwarming in de badkamer (zonder pomp) wordt als groep 2 geregeld door een eigen honneywell draadloze thermostaat in de badkamer. Het geheel wordt verdeeld door 2 honneywell zonekleppen die worden aangestuurd door een BDR91. Deze installatie werkt prima.

wij willen echter ook de andere kamers, hobby, slaap en garage apart regelen en kijken naar emo home. In overleg met honneywell moet dan een zonneklep worden verplaatst naar de vloerverwarmingsunit zodat die alleen de vloerverwarming aanstuurt en verder de bekende thermostaatventielen die met emo home communiceren.

Het nadeel hiervan is echter dat je dan alleen aan/uit kan aansturen en niet modulerend en dat vind ik eigenlijk zonde van de moderne opentherm ketel.

ik voel daarom meer voor het plaatsen van thermostaatventielen op beide bestaande groepen en de honneywel ventielen laten vervallen inclusief bdr91 hierdoor kan wel modulerend worden aangestuurd.

graag advies
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Moduleren op ruimte temperatuur werkt niet op uw vloer set, dit is een mengset en die gaat juist het moduleren op ruimte temperatuur tegenwerken.

Opentherm is alleen een communicatieprotocol zodat ketel en thermostaat meer gegevens kunnen overdragen, moduleren op ruimtetemperatuur is daarbij een mogelijkheid maar beslist geen heilige graal.
Is een installatie niet in balans dan zal moduleren op ruimtetemperatuur een dure hobby zijn.

Als u aan/uit stuurt gaat de ketel ook moduleren maar dan op de retourtemperatuur van het CV water.
 
  • Like
Waarderingen: Degooyer

spaatje-2

  • #3
Dank voor uw reactie hier kan ik mee verder. Ik zal dus met de bestaande honneywell ventielen de vloerverwarming moeten blijven aansturen. Nogmaals dank.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu