Honeywell Home thermische motor zone-regeling problemen

mrphantom12

  • #1
Goedenavond allen,

Ik heb een bijzonder probleem. Begin vorig jaar is mijn Honeywell home MT4-024S-NC:
1000003312.jpg
vervangen omdat de klep steeds een vraag bleef sturen naar mijn CV waardoor de CV onnodig warm water naar de vloerverwarming stuurde (dus zonder warmte vraag van m'n CV). Nu heb ik begin dit jaar de klep weer moeten vervangen vanwege hetzelfde probleem. Vandaag had ik weer hetzelfde probleem dat mijn CV weer aanstond zonder enige warmte vraag. Als ik de klep loskoppel met de signaal draadjes (groen) op de foto:
1000003316.jpg

Dan stopt ie met een vraag leveren en dan slaat mijn CV weer gewoon netjes af.
Nu vind ik het opvallen want heb alles even losgehad voor de troubleshoot en de klep lijkt weer geen vraag te leveren dus gerepareerd! Ik vraag me toch af of iemand hier ook problemen mee heeft aangezien er toch iets niet helemaal goed gaat in het CV systeem.
CV ketel: Intergas Kompakt HR.
Thermostaat: Honeywell Home round.
Tap comfort o.i.d staat uit.

Ik hoor graag van jullie.
Groet, Wesley
 

mrphantom12

  • #2
Even een update, ik heb de honeywell home thermische motor dus van de verwarmingskraan gehaald en dan slaat de ketel ook af. (Zie foto voor kraan)
1000003361.jpg

Als ik de motor er weer op zet dan slaat ie niet gelijk aan maar pas wanneer er weer vraag js blijft ie dus aan staan ipv uit gaan wanneer er geen vraag meer is. Zou het binnenwerk van de kraan kapot kunnen zijn? Of zou het toch weer de motor kunnen zijn?

Hoor graag van jullie.
Groet, Wesley
 

Auto-Geen

  • #3
Het lijkt er op dat de kraan en de honeywell motor niet compatible zijn. Het probleem kan de slaglengte of hoe hoogte van de stift zijn. Dit zal wel experimenteren worden om de oorzaak te vinden. Kraan en motor van een merk toepassen. Je kan de warmtevraag ook met vertraagd opkomend relais maken welke reageert op de thermostaat.
 
  • Like
Waarderingen: mrphantom12

mrphantom12

  • #4
@Auto-Geen dankjewel voor je reactie. Het aparte is, is dat het 10 jaar al zo zit. En de laatste jaren heb ik last hiervan. Ik heb boven nog zo'n zelfde motor zitten op het verwarmings manifold en ga eens kijken als ik de motortjes uitwissel of het probleem mee gaat.. ik hou jullie/je op de hoogte.
 

mrphantom12

  • #5
Heb de motortjes even omgewisseld, eerst de goede van boven naar beneden, alles netjes aangesloten en de ketel bleef uit. Toen de "defecte" van beneden naar boven, sloot alles aan en hoorde direct de CV aanspringen. Zal zo ook eens kijken of de weerstandswaardes goed zijn in de defecte motor.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu