Drukverlies Remeha Calenta 40c

T.bormans

  • #1
Sinds enkele dagen heb ik gemerkt dat de druk afneemt en zelfs daalt tot 0,5 bar terwijl ik geen lekkage kan ontdekken, en er ook geen automatische storing- code verschijnt op het display.
Ik heb het expansie vat vernieuwt, en vervolgens het overdrukventiel (3bar) in de ketel gecontroleerd en ook dit lekt niet!
Het enige wat ik geconstateerd heb, is dat er steeds water blijft druppelen vanuit de kunststof zwanenhals-sifon (zie foto),welke vervolgens via een extern pompje naar een afvoer wordt gepompt.
Kan mij iemand vertellen welk defect onderdeel ik hier moet vernieuwen?

1.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Als het toestel in rust is en er blijft water uitlopen is de warmtewisselaar cv zeidig lek
 

Onderhoudtje

  • #3
Als de ketel brand dan komt er water uit de wisselaar in de sifon, dit is normaal. Maar als de ketel al een tijdje uit is dan zou er geen water uit de wisselaar mogen komen. Dit is alleen te testen door de ketel spanningsloos te maken en de installatie bij te vullen tot ongeveer 2,5 bar. Dan doe je de condensafvoerslang in een emmer en laat je de ketel een nachtje uit staan. Als er in de ochtend veel water in de emmer zit een de druk is gezakt, dan weet je dat de wisselaar lek is.

Hoe oud is de ketel, in verband met garantie?

P.S. Zorg er wel voor dat als je de kunststof zwanenhals terug doet in de ketel hier genoeg water in zit, anders komen de rookgassen in het riool terecht. (op de foto lijkt er bijna geen water in te zitten)
 
Laatst bewerkt:

T.bormans

  • #4
Hallo,

Ik heb inderdaad gemerkt wanneer de ketel s'nachts niet of nauwelijks aanslaat de druk s'morgens gedaald is tot 0.5 bar.Wanneer ik deze dan weer bijvul overdag tussen de 1,5 en 2 bar blijft de druk tijdens gebruik rond de 1.8 bar.
Deze ketel heb ik in december 2014 nieuw gekocht en zelf geïnstalleerd.

Ik had net voordat ik deze foto geplaatst heb de zwanenhals schoon gemaakt en gedemonteerd toen ik de ketel al geruime tijd helemaal had uitgeschakeld.Hierdoor kon ik dus zien dat er water in stroomde (druppelde) zonder dat de ketel gebruikt werd.Vooraf had ik ook al het overstort-drukventiel (max 3 bar) in de ketel gecontroleerd op lekkage,maar dit bleekt volledig dicht te zijn!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu