Drukverlies Remeha Quinta

Teun1234

 • #1
Sinds anderhalve maand hebben wij problemen met de druk in onze CV ketel (Remeha Quinta, bijna 5,5 jaar oud). Eerst geleidelijk drukverlies en toen is door de Gasservice het expansievat en de manometer vervangen (eind april). Vervolgens moesten we circa elke twee dagen bijvullen omdat de druk van 2 naar 1 bar liep. De installateur heeft de CV ketel twee weken geleden afgeperst, daarvoor waren met een infraroodcamera onze leidingen al nagekeken en daar was niets uitgekomen. Deze week is de wisselaar door Remeha vervangen, echter in één dag is de druk weer van 1,8 naar 1,1 bar gezakt en volgens Remeha was de wisselaar niet lek. Twee jaar geleden is de driewegklep al vervangen. Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Obelix2

  Specialist Verwarming
  • #2
  Ja, geen idee
  Maar laat je installateur terug komen en goed zoeken, je hebt garantie op het door hem geleverde werk.
   

  Xr8

  • #3
  3 wegklep zal geen drukverlies geven. De wisselaar lek heb ik bij dit type nog nooit meegemaakt, maar het zo kunnen. Blijkt in deze ook niet het geval te zijn. Als de ketel is afgeperst dan zal deze dicht geweest zijn, de automatische ontluchter zal het dan niet zijn geweest.

  Was het expansievat defect? En is toen het overstort ventiel ook vervangen. Deze kan indien aangesproken blijven door lekken en als deze op een afvoer is aangesloten zul je dit niet opmerken.

  Is de cv installatie zelf ook afgeperst? Anders zou ik dit ook maar doen.

  Succes.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu