Draaiknop op douchepaneel blijft lekken

Gerardb71

 • #1
Zie de afbeeldingen hieronder, sinds een paar dagen lekt er water aan de onderzijde van deze knop. De knop zorgt voor schakelen tussen regendouche, jet-stralen en hand-douche. In de uit-stand druppelt er om de 5 seconden ongeveer een druppel water vanuit de onderzijde van de draaiknop.

Ik heb geprobeerd de lekkage te stoppen met een rubberen dichtingsring, ook met een kraanleertje en teflon, maar wat ik ook doe, het blijft langzaam druppelen.

Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen? 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Geheel nieuwe omstel in.
  maar dat zal wel probleem worden zeker geen merk en type en dat moet je ook weten.

  of alles demonteren en foto maken van het onderdeel.
   

  Gerardb71

  • #3
  Beste Henk, dank voor je reactie. Ik weet inderdaad niet het merk en type, het douchepaneel zat al in het huis toen we het kochten. De ophanging is ook nog heel onhandig aan de achterzijde van de verwarmingsbuizen gemonteerd, dus even van de muur halen om de achterkant te bekijken gaat eigenlijk niet.

  Even voor mijn beeld, met een nieuw omstel bedoel je dan zoiets als dit? https://www.sanitairwinkel.nl/p/25368/f-grohe-universeel-inbouwdeel-voor-5-weg-omstel-keramisch
  Als dat zo is kan ik waarschijnlijk beter een volledig nieuw douchepaneel kopen.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4


  Als dit hem is zoals je zegt is vaak de O-ring lek deze vervangen en of insmeren met siliconen vet.

  Want lekt bij spindel langs.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu