Douchemuurtje op zwaluwstaart profiel

Louis Verhagen

  • #1
Ik ben bezig met een nieuwe badkamer (afmeting 252x358cm). De muren staan vast. Er lopen balken over de korte zijde (252cm) HoH 58cm (oud huis) Deze zijn 25cm hoog.

Daar wil ik zwaluwstaart platen met vloerverwarming op leggen. Ik heb begrepen dat ik deze vloer "zwevend" moet neerleggen.

In de hoek willen we een douche neerzetten met een extra muur (van gipsbeton).Soort "U" vorm wordt het dan met een glazen deur. De vloer wordt betegeld met cementtegels (2cm dik) en de wanden tot boven de douchkop met "normale" tegels.

Nu zit ik met de vraag als ik de extra muur op de "zwevende"vloer zet dan loop ik kans dat er tijdens het uitzetten en krimpen (dus bewegen)er scheuren tussen de muur op de "zwevende" vloer en bestaande muren komen wat weer lekkages kan veroorzaken.

Als ik de extra muur vast zet aan de bestaande muur dan kan kan er beweging tussen de onderkant van de extra muur en de "zwevende" vloer lekkages veroorzaken.

Derde optie is dat ik in de hoek van de douche de zwaluwstaartplaten goed vast zet. En dat het uitzetten en krimpen door de warmte vanuit die plek gebeurt.

Heeft iemand goede adviezen of een alternatieve oplossingen?

p.s. alternatieve oplossing is een "nep" muurtje (5 cm gipsbeton) die op zwaluwstaart staat en voor de twee bestaande muren. Dan beweegt de hele "U" met het uitzetten en krimpen.

Louis
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Je moet eerst de betonvloer storten op de zwaluwstaart platen, en daar de muurtjes op zetten.
Zorg dat de vloerverwarming niet onder de muurtjes lopen.
Muurtjes maken van gasbetonblokken, en niet van gipsblokken.
Kimband aanbrengen in alle inwendige hoeken van het douche gedeelte, dus ook de aansluiting van muurtjes en vloer.
Daarna ook alle inwendige hoeken van het tegelwerk afkitten.

Indien dit goed uitgevoerd wordt, krijg je geen lekkages.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu