Advies badkamer vloer (zwaluwstaartplaat/beton)

Jvandewiel

  • #1
Hallo,

We zijn bezig met het verbouwen van een (kleine) badkamer, en zijn tijdens het verwijderen van de oude badkamer wat verassingen tegengekomen. Ik wil graag wat advies voor ik verder ga, specifiek voor de vloer.

De huidige situatie is als volgt: badkamer van ca. 2 x 3 mtr op de eerste etage, een zwaluwstaart plaat met beton op underlayment en houten balken met 1 metalen profiel. Alle zijwanden zijn gipsplaat, de vloer was betegeld (met 30x60 tegels), bovenste layout.

De gewenste situatie is verplaatsen van de douche en afvoer en de onderste layout, waarbij we de vloer willen betegelen en de (inloop) douche verplaatsen.



Mijn concrete vraag is met betrekking tot de vloer - is dit repareerbaar of moet de gehele vloer worden vervangen? De zwalustaart-plaat/beton rondom de oude douchegoot afvoer heeft voorheen gelekt (zie foto onder).



Het beton is op een hoek niet goed gestort, en is ook gescheurd (ik vermoed doordat een deel van de lewisplaat op underlayment ligt en een deel op houten planken) - zie foto beton.



Is het beter om de gehele vloer te verwijderen en te vervangen, of is dit repareerbaar? Dit ook ivm het verplaatsen van de afvoer voor de douche naar de "slecht gestortte" hoek?

Met vriendelijke groet,
Joost van de Wiel
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je moet wel een een stukje vrij hakken zodat er iets valt te storten.

Leidingen in een mantelbuis plaatsen zodat ze niet vast zitten en kunnen werken
 

Men55

  • #3
Als de vloer niet rot is,kan de oude mortellaag gewoon bijgestort worden tot het gewenste nivo. je kan lichtgewicht mortel nemen,en als je hele vloer vlak is beginnen met je waterdichte membraan.daarna tegelen..en klaar ben je. of misschien ben je al klaar met de klus?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu