Zwaluwstaartplaten bijsnijden, vloerluik en wel/niet geluidsisolatie

Markmnk

  • #1
Ik ga zwaluwstaartplaten leggen op de begane grond, direct op de balklaag boven de kruipruimte. Er komt een zandcement dekvloer op. 3 vragen:

1. Wat is de makkelijkste manier om de platen bij te snijden? Een haakse slijper of toch anders?
2. Ik ga een vloerluik aanbrengen. Moet ik hier bovenop nog met zwaluwstaartplaat werken of niet? En hoe zorg ik dat deze netjes aansluit op de omliggende zandcementvloer?
3. Is het nodig om op de begane grond met geluidsisolerende rubberstroken en steenwollen randstroken te werken ivm afdraging geluid via de wanden naar bovenburen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
1: haakse slijper
2: voor een vloerluik moet je een ijzeren mat rand inwerken in de afwerk vloer, dan kun je daarna een houten luik er op leggen.
Rondom het gat de platen ondersteunen met een paar balken.
3: rubber stroken zijn niet nodig, maar randstroken wel.
 

Markmnk

  • #3
Dank voor de snelle reactie, Peter. Duidelijk. Nog één vraag:

2. Wat is dan de volgorde? De platen laten uitkomen/afzagen op de rechthoekige vorm van het luik en de randen dus ondersteunen met extra balken. Maak ik dan de matrand met de uitstekende strips vast op de lewisplaten/balken eronder zodat het zandcement tot aan de rand vloeit?
 

Markmnk

  • #4
Toch nog een vraag over 3: kan dat gewone randisolatie zijn (zo'n rol) of moeten dat die 2cm dikke steenwol randstroken zijn?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu