Deuren klemmen na verven

Ria 41

  • #1
Hallo
ben van de zomer verhuisd en alles lekker in de verf gezet, alle deuren gingen goed dicht nu een paar maanden later kunnen ze niet meer dicht (ja alleen met geweld ) :? weet ook wel dat met afschuren hij weer wel past maar dan moet ik ook weer verven dus denk ik dat het zelfde effect zal hebben ,is er een andere oplossing , iets met de scharnieren heb ik al geprobeert hielp ook niet

alvast bedankt ria
 

Fiesiekus

  • #2
Wat heb je geprobeerd met de scharnieren?
 

Ria 41

  • #3
Heb ze geprobeert een beetje om te buigen maar lukte niet
 

Fiesiekus

  • #4
Indien aan de scharnierzijde wel ruimte in de sponning is overgebleven na het schilderen, kan je proberen de scharnieren wat verder in te laten.
Daarvoor zal wel de deur uit de scharnieren getild moeten worden.

Suc6
 

Ria 41

  • #5
Had de deur er ook uit gehaald maar lukte nog niet kreeg geen beweging in die scharnieren
 

Fiesiekus

  • #6
Ik bedoel met inlaten: deurscharnier verwijderen, een stukje hout achter het scharnierblad weghalen (bv 1 mm dikte) en de scharnier weer monteren.
 

Ria 41

  • #7
Ja maar dan moet ik ze nog verven
want we hebben ze mee geverfd
Kan ik ze net zo goed afschuren
maar bedankt voor de tip

groetjes ria
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Dat is ook niet zo handig om die mee te schilderen.

Een eigenaar krijgt van mij altijd het advies op hang en sluitwerk niet te schilderen, het niet schilderen is een behoud van een soepel lopend slot
Moeten er eventuele kleine beschadigingen welk bij het monteren zijn ontstaan worden weggewerkt demonteer dan eerst het slot en monteer deze weer als de verf droog is.
En als ik een schilder zie die een pand moet gaan schilderen waar ik hang en sluitwerk heb gemonteerd krijgt hij van mij altijd de boodschap mee
"heb het lef niet om mijn mooie zorgvuldig gemonteerde slot vol verf te smeren", "je mag er zelf alles weer af peuteren"

suc6

Gerrit Bakker
 

Pepjo

  • #9
Jij bent wel streng, zeg ! :D
 

Fiesiekus

  • #10
Maar wel een goed punt zeg. Hier in ons 91 jaar oude huizen zijn heel wat sloten volgekliederd met lagen verf uit diverse generaties. Is een complete disaster om daar nog iets van te maken. Ik heb nu bijna overal van die deurklinken met veren in de rozetten gemonteerd; dan lijkt 't tenminste netjes als de deur dicht zit.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #11
Je zult ook wel moeten, want het slot even verwijderen is er met al die verf niet meer bij.
En is er dan een keer een slot defect dan kun je haast niet anders of dan moet je ook meteen schilderen want gegarandeerd dat er hele stukken verf, stopverf en plamuur wegknappen hierna worden een paar verroeste houtschroeven zichtbaar die eerst muurvast zitten door alle verf en vervolgens er niet uit willen omdat ze dolgedraaid zijn.
Leuk detail is dan wel dat je er achterkomt dat de deur ooit eens wit toen grijs en vervolgens rood, lichtblauw, groen en nu weer wit is geschildert.

Dus daarom mijn advies nooit de voorplaten of scharnieren schilderen kies wat betere spullen die niet gaan roesten en je zult er veel meer plezier van hebben.

Maar om terug te komen op de vraag van de TS is het wel de deur die deze problemen veroorzaakt?
Immers een deur is toch meestal van een betere houtsoort gemaakt wat minder werkt en als een deur goed in de verf zit dan zal vocht geen of nauwelijks kans hebben, tenminste de meeste verven zijn zo gemaakt dat vocht wel uit de deur kan maar er niet weer in.

Kan het probleem niet veroorzaakt worden door de kozijnen?
Want deze sluiten aan op de muren en zijn vaak aan de achterkant alleen maar voorzien van een laagje menie waardoor vocht uit de muur een kans zou kunnen maken.

suc6

Gerrit Bakker
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Twee keer een dikke laag verf en je krijgt de deur niet meer sluitend ben ik pas ook tegengekomen, helaas in ons eigen huis, ik heb de dikte van de verf onderschat.
Ik heb de arme kant weer geschuurd en iets afgeschaafd, opnieuw geschilderd en sluit de deur weer perfect.

@Gerrit B, ik geef je groot gelijk dat je schilders er op wijst dat ze met hun verf van het sluitwerk moeten afblijven, maar ja, zij maken de ellende niet mee wanneer er een slot vervangen moet worden.
 

Ria 41

  • #13
Hoi jongens
ik wou jullie bedanken voor jullie adviezen
het probleem is nu opgelost heb de deureneruit gehaald en een flinke klap met de hamer op de scharnier aan de deur gegeven en nu klemmen ze niet meer(het is namelijk maar een huur huis dus vandaar)

groetjes ria
 

Pepjo

  • #14
Ria 41 schreef:
het is namelijk maar een huur huis dus vandaar....
"Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet "

:-|
 

Ria 41

  • #15
Ja ik kan hier wel weer iets op zeggen maar dat doe ik niet, want dan krijg je het heen en weer effect.
groet ria
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu