Deuren: glad/egaal rollen?!

Yeet

  • #1
Ik wil graag mijn kamer-deuren opknappen.
Na goed glad scheuren en stof-en vet vrij maken, heb ik ze in een synchro superhechtprimer gezet, met een roller (wit-schuim/superfijn). Na het opdrogen heb ik dit nogmaals gedaan. De volgende dag waren de deuren 'perfect' ! Vandaag heb ik ze in een hoogglans-lak van Veveo PlatinaSB gerold (zelfde soort roller), dit echter zonder succes, ze zijn nu vrijwel droog, maar er zitten duidelijk oneffenheden (lijkt op sinasappel) in de laag en hij is dus niet egaal
Ik heb de verf steeds goed verdeelt over de roller, en tog trekt de ene baan glad op en de andere niet. :(
Nu is mijn vraag : Moet ik meer ver op de roller nemen of wat kan ik het beste doen om de deuren egaal te krijgen?? zonder te spuiten want die apparatuur heb ik niet.

Greets Yeet
 

Kees61

  • #2
Nu noem je ook wel iets gemeens: hoogglans. Daarin zie je iedere oneffenheid. Een stofje lijkt wel een bult.
Ik denk dat je na het voorlakken dezelfde oneffenheden had. Je ziet dat wel bij het schuren als je in het strijklicht kijkt.
Misschien gaat het iets beter als je de lak wat dunner maakt, zodat het beter vloeit.

ff wachten dat de schilder er van zegt :-)
 

BeeTeeWee

  • #3
Zelf breng ik op grote oppervlakken de verf eerst heel snel met een zo groot mogelijke kwast op. Daarna zo snel mogelijk narollen om de verf goed te verdelen en "zakkers" te voorkomen. Niet te lang blijven doorollen, goed is goed! Niks meer aan doen!

Tenminste...

Wij hebben een oud huis. M'n vriendin vond op een gegeven moment het resultaat te glad, te vlak, te fabrieksmatig, te gespoten.

Tegenwoordig strijk ik de kwast er na het rollen nog eens heeeeeel lichtjes doorheen, dan heb je nog steeds superstrak schilderwerk, maar zonder de structuur die je vaak met rollertjes krijgt. Hoogglansverf verraadt namelijk echt ALLES.

Ik zou je werkstukken ietsjes doodschuren en het nog een keer proberen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
De aflak die je hebt gebruikt is een buitenlak. Niet dat tie niet binnen gebruikt kan worden maar deze lak is SiliconBased. Hij heeft een vrij lange opentijd. Eenmaal aangetrokken kun je er niet meer in gaan rollen of kwasten.

Buiten schilderen we om te verduurzamen / conserveren, binnen om te verfraaien.

Ik heb enige buitendeuren met deze lak gedaan en daarbij geen roller gebruikt. Met een goede kwaliteit kwast, liefst 1 die besleten is, kwam ik tot een fraai resultaat.

Het is wel zaak om vrij snel te werken en neem een behoorlijk formaat kwast (45).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu