Grote vlakke bergingsdeuren met hoogglans mooi aflakken

witterholt

 • #1
Goedenavond,

Ik heb vrij grote bergingsdeuren die ik afgelakt heb met Sikkens Rubbol SB hoogglans en een Anza 10 cm. viltroller. Bij een bepaalde lichtinval zijn toch nog een paar aanzetvlekken en/of kale stukjes te zien; zie bijvoorbeeld het rood omcirkelde deel op foto. Ik heb de verf dik horizontaal aangebracht en in verticale overlappende banen uitgesmeerd met de roller waarbij ik voor mijn idee weinig druk heb gezet. Dit heb ik in een vrij hoog tempo gedaan zodat de verf niet teveel zou opdrogen tijdens het aanbrengen. Tijdens het schilderen was het ongeveer 20 graden, windstil en bewolkt.
Is dit een kwestie van afschuren en nog een keertje oefenen of mis ik wat in mijn methode?

Alvast bedankt.

IMG_20220728_211341.jpg
 
Laatst bewerkt:

Fmrama

 • #2
Ik zou dat stukje licht opschuren (schuursponsje) en dan opnieuw doen. Het verven met water gedragen verf heeft wat gewenning nodig.
Zie ook mijn PM etje. Wellicht heb je daar wat aan, voor een volgende keer.
 

witterholt

 • #3
Bedankt voor de tip, maar het betreft hier niet watergedragen verf (acryl) maar verf op terpetinebasis (alkyd). Floetrol is daardoor niet bruikbaar. Daarnaast is het bijwerken van stukjes helaas geen optie; dit blijf je namelijk altijd zien...
 
Laatst bewerkt:

Fmrama

 • #4
Ok! Dan heb ik het verkeerd. Ik ging er zo maar vanuit dat het watergedragen was.Stom…:oops:
Met dat stukje bijwerken, bedoel ik dat linker deel. (Op de foto lijkt het een kleiner deel. )
 

witterholt

 • #5
Geeft niet. Het is alleen wat lastig goed op de foto te krijgen; in werkelijkheid zijn het meerdere plekken welke op zich niet heel klein zijn.
 

stylish

 • #6
Had je ze wel goed in de primer gezet? Kan ook het hout zijn :-)

Zo niet, de plekjes: opschuren, primen en paar keer dichtrollen in elke richting. Niet te lang mee wachten -lol-
 

witterholt

 • #7
Nee, ik dacht dat primer niet nodig was omdat de bestaande laklaag nog maar twee jaar oud was. Het overschilderen was namelijk vanwege een beschadiging door een storm in februari. Ik dacht dat primer alleen nodig was bij onbehandeld hout of als je het in een andere kleur wilt overschilderen.
 

De Bob

 • #8
Er zit nu dus voldoen verf op.
Gedeelte's bijwerken werkt niet, blijft zichtbaar.
Het geheel na voldoende door harding matteren, en weer aflakken.
Maar zet er voldoende verf op, ik vermoed dat er te schraal gelakt is, de lak kan pas mooi vloeien bij voldoen laag dikte, en even uit de zon werken.
 

witterholt

 • #9
Ok, ik werkte al bewust uit de zon en zoals ik in mijn openingsbericht schreef was het bewolkt op dat moment :P. Dus ik de conclusie trekken dat het neerkomt op nog een nieuwe poging?
 

De Bob

 • #10
Helaas wel
 
 • Like
Waarderingen: witterholt

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu