Verven nieuwbouwdeuren met kunststof randen

Johnny72

  • #1
Binnenkort wil ik mijn binnendeuren en (metalen)kozijnen gaan verven. Gaat om "standaard nieuwbouwdeuren" uit 2001 met kunststof strip op de zijkanten. Mijn vraag: waarom zou ik voor Sigma S2U Nova Gloss kiezen of Sikkens Rubbol Bl Rezisto High Gloss i.p.v. bijvoorbeeld Wijzonol Hoogglanslak Waterverdunbaar (die ook kras- en slijtvast is, goed reinigbaar en hand- en huidvetbestand!! is) die veel goedkoper is. Zijn de Sigma en Sikkens varianten die ik noem dan echt zoveel beter? En zo ja welke van de duurdere zouden jullie me dan aanraden als beginnend schilder voor een streeploos resultaat (lange opentijd?) en welke roller dien ik daar bij te gebruiken? Denk dat afgezien voor welke soort verf ik ga kiezen het wellicht ook belangrijk is om een grondverf op waterbasis te kiezen van hetzelfde merk of maakt dat weinig uit. Misschien is er ook nog nog een goede/betere optie die ik niet in mijn vraag heb genoemd. Als laatste wil ik wel kiezen voor hoogglans en misschien is daar nog wat over te zeggen? Bij voorbaat dank voor jullie reactie(s).
 

De Bob

  • #2
Hallo
Ik vermoed dat de deuren enz. uit 2001 wel in een Acryl verf staan, die goed met het laaste merk door u genoemd behandeld kunnen worden, het resultaat zit in de voor behandeling.
Verstandig is om een universele primer te gebruiken, u heeft het over verschillende materialen.
Een All-Grund acryl primer heeft deze eigenschappen.
De oppervlakken reinigen/ontvetten en goed mat schuren met korrel 180/220 voor intacte ondergronden.
Daarna de primer erop zetten, en na droging licht tussen schuren, en na volledige dekking de aflak laag aanbrengen.
U kunt voor de kozijnen en zijkanten van de deuren een kwast gebruiken die geschikt is voor acryl, voor de grotere oppervlakken kunt u een roller gebruiken voor acryl.
Acryl verf is er tegenwoordig in "hoogglans" maar de glans is wat minder dan alkyd hoogglans.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
De Bob schreef:
Ik vermoed dat de deuren enz. uit 2001 wel in een Acryl verf staan, die goed met het laaste merk door u genoemd behandeld kunnen worden
Dat is per merk verschillend. De kunststof randen zul je altijd eerst in de primer moeten zetten
 

De Bob

  • #4
De Bob schreef daarover:

Verstandig is om een universele primer te gebruiken, u heeft het over verschillende materialen.
Een All-Grund acryl primer heeft deze eigenschappen.

Was dus al vermeld !
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
De rest van de deur kan na goed schuren wellicht direct afgelakt worden. Zie hiervoor de website van de deurenfabrikant.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
De bijbehorende primers van zowel Sigma, de S2U nova primer als de Sikkens BL Rezisto primer zijn geschikt voor toepassing op hout en diverse kunststoffen (met uitzondering van pp en pe).

Als je deur en strip goed reinigt en schuurt volgens de voorschriften en in een van deze primers zet, zou hechting geen probleem moeten zijn.

Voor de verwerking zou ik een viltroller en voor de verf geschikte kwast nemen van goede kwaliteit. Voor de rollers zou ik de a....a rollers nemen. Neem er dan een van 15cm breed voor de grote oppervlakken en een 5cm exemplaar om de randen van het profiel na te rollen.

Maar goed, het blijft een kwestie van snel werken om een streep loos resultaat te krijgen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu