Dakisolatie aangetroffen. Is dit voldoende?

matt_85

 • #1
Ik heb onlangs een mooi huis in de binnenstad gekocht. Ik wilde het dak isoleren, omdat ik niet wist dat dat gebeurd was, maar constateerde dat er al isolatie (van buitenaf) was aangebracht. Het houdt niet over, want is 6cm, maar wat zouden jullie doen? Doet dit heel erg veel of dient dit vervangen te worden met 15/20 cm dik isolatiemateriaal? Aanbevolen werd om in ieder geval niet van binnenuit extra te isoleren, ivm ontstaan van vocht.

Het gaat om een mansarde dak, welke in goede staat is.

B3E26E5E-5433-4C61-9DA7-1E5027EDBA58 2.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Thom88

  • #2
  Dit ziet er uit als PIR. Dat geeft je al een aardige isolatiewaarde met 60mm, en ik zou hier niets aan veranderen. Zelf heb ik dat ook op het schuine dak liggen, maar daaronder heb ik wel extra geïsoleerd omdat het nogal gehorig was naar de straatkant toe. Volgens een berekening kon ik 50mm wol toevoegen zonder extra maatregelen zoals een klimaatfolie, maar deze heb ik toch maar wel aangebracht.

  Bij meer isolatie, wat inderdaad niet per se aan te raden is, zal je die klimaatfolie wel moeten gebruiken, anders rot je dakbeschot weg. Gebruik dus ook zeker geen dampdichte isolatiematerialen aan de binnenkant.

  Zelf heb ik de situatie berekend met de u-wert tool van ubakus.de.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu