Dakafvoer ketel ism mechanische ventilatie

Ketelman

  • #21
Je wekt helemaal niet een verkeerde indruk Wilco.

Wat steeds weer uit je verhaal blijkt, is dat je op zoek bent naar een goed en duidelijk advies van de installatie bedrijven, die je over de drempel hebt gehad en zowat elk advies is weer anders.

Jammer genoeg blijken de heren installateurs er allemaal wat anders over te denken, wat jou dan niet de zekerheid oplevert dat het goed zit.

Als je nu eens op het volgende let, bekijk van het type ketel wat je wil kopen de installatievoorschriften eens.
Elk merk ketel heeft een installatie- en een servicevoorschrift.
Daarin is opgenomen of bijv. een ketel mag worden aangesloten met een aluminium rookgasbuis zoals jij nu hebt.

Als er wordt geadviseerd door de betreffende fabrikant dat dit bijv. RVS of kunststof moet zijn weet je al dat alle installatie bedrijven die aluminium adviseren het niet goed doen.
Van de meeste merken staan de installatie voorschriften gewoon online.

Dan bekijk je zaken zoals overstortventiel (zit dat wel of niet in de nieuwe ketel), als dit niet in de ketel zit bedenk dat eens hoe oud je bestaande overstort ventiel is.
Als dit al een aantal jaren oud is is het raadzaam het te vervangen, het is immers een zeer belangrijk veiligheids component.

Het zelfde geldt voor de inlaatcombinatie, ik hou zelf altijd aan dat bij een nieuwe ketel een nieuwe inlaatcombi wordt geplaatst.
Ook hier heb je het weer over een veiligheidsonderdeel wat door kalk kan gaan vastzitten.
Ook hier geld weer dat sommige fabrikanten het in het toestel inbouwen.

Veel van deze zaken kun je zelf opzoeken en daarmee de beweringen van een installateur op waarde schatten of juist ontkrachten.
Uiteindelijk komt het na het wegen van alle info neer op vertrouwen, je moet het gevoel hebben dat de installateur weet waar ie mee bezig is.
Maar een eensluidend antwoord van de installatie bedrijven... zit er niet in denk ik.

Veel succes bij je keuze, gaat je lukken! :cool:
 

Wilco

  • #22
Das inderdaad een goede tip ketelman!

Heb zojuist al gekeken bij de ketel waarnaar mijn voorkeur uitgaat. Deze heeft gelukkig zelf al een inlaatcombinatie en een overstortventiel dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken.

Helaas staat bij "rookgasafvoersysteem" dat het aan te bevelen is om RVS te gebruiken en een ijspegelvrije dakdoorvoer. Maar ik heb nu iets om mee "te slaan".

Thanx!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu