Weinig condense dakafvoer

Pigion

  • #1
In 2015 is de Nefit HR45 vervangen door een Remeha Calenta 35s. Het valt mij op dat er relatief weinig condens uit de dakafvoer komt. Alleen bij temperaturen beneden 5 C.is er een witte pluim. Bij de Nefit was er naar mijn idee bijna altijd het geval. Bij de huidige buitentemperatuur is de belasting laag, 52 C aanvoer en 41 C retour.
Betekend dat dat het rendement het rendement van de Remeha lager is?Er is verder niets aan de verwarming gewijzigd.
 

Bernhard

  • #2
Ik denk dat het het juist beter is dat er geen condens in de rookgassen zichtbaar is. bernhard
 

Tumkie

  • #3
Rookgasanalyse laten uitvoeren ... meten is weten , gissen is missen .
Enkel aan de hand van gemeten O2-CO2 waarden kan je de juiste conclusie trekken
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
De Nefit werd waarschijnlijk ook nog niet modulerend aangestuurd. Deze draaide dus altijd op vol vermogen, met als gevolg ook veel rookgas.

De Remeha moduleert wel en brandt waarschijnlijk veel langer op een laag vermogen. Gevolg is dat er ook minder rookgas wordt uitgestoten.

Daarnaast zal het rendement ongetwijfeld wat beter zijn, waardoor er minder waterdamp in het rookgas zit. De waterdamp zal er al uit zijn gecondenseerd in de warmtewisselaar.
 

Pigion

  • #5
Als er een onderhoudsmonteur komt,zal ik vragen om een meting of misschien even lenen. Ik heb het vroeger ook wel eens gedaan bij onze oude Buderus 57,5 Kw., 200 kg gietijzer. Rendement toen ca. 76%. Er ging toen 5500 M3/gas door per jaar!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu