Daalderop CV-ketel slaat willekeurig aan

Eddemans

  • #1
Ik heb in mijn huis een Daalderop Multi-Solar CV-ketel, een model dat voor zover ik heb begrepen alleen is uitgerold in de nieuwbouwwijk Vathorst in Amersfoort.

Sinds enige tijd staat de CV-ketel op willekeurige momenten te loeien. Dit komt niet door de huiskamerthermostaat, want zelfs als ik die geheel verwijder blijft de ketel dit doen.

Er is een servicemonteur geweest die vertelde dat ik een nieuwe driewegklep nodig heb. Zonder verder meten of kijken. Hij legde uit wat een driewegklep doet en wat volgens hem dus gebeurt. Ik gaf aan dat ik eigenlijk geen link met warmwatervraag kan leggen. Het gebeurt 's nachts, midden op de dag, als we thuiskomen... niet specifiek rond douchebeurten. Oh, zegt hij, dan is het de controleunit. Maar voor de zekerheid bestel ik vast de driewegklep.

Ik heb hier geen goed gevoel bij. Op basis van discutabel redeneren wil hij dus onderdelen van honderden euro's vervangen.

Is het niet mogelijk om apparatuur door te meten en gewoon met zekerheid te kunnen vertellen wat er stuk is en waarom of kan dit niet?
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #2
Het doormeten is zeerwel mogelijk, en is ook wenselijk om een goede diagnose te kunnen stellen.

Heeft betreffende monteur wel de mantel van het toestel afgehad?

U heeft het probleem nu in handen van de servicemonteur gegeven, waardoor we hem op dit moment misschien toch het voordeel van de twijfel moeten gunnen.

U heeft 2 keuzes:
1. U gaat het probleem zelf oplossen mbv klusidee
2. U laat een servicemonteur komen, en vertrouwd op wat hij doet.

U haalt deze 2 dingen door elkaar, en dat is eigenlijk niet de opzet van dit forum.
Dit even ter info.

suc6
 

Eddemans

  • #3
Beste Gorp, dank voor de reactie. Het was niet mijn bedoeling om zelf te dokteren via dit forum. Inderdaad omdat het probleem nu is belegd bij het servicebedrijf. Het ging me puur om de vraag die ik stelde.

Je antwoord dat doormeten wel degelijk mogelijk is geeft mij het vertrouwen om het servicebedrijf hier expliciet om te vragen. Als zij zeggen dat ik het met de gegeven wazige diagnose moet doen dan wil ik er iemand anders naar laten kijken.

Dat is het eigenlijk, dus dank.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu