Pomp daalderop combiketel

Ris

  • #1
Ik heb een Daalderop hr combiketel. Deze is 2 jaar buiten werking geweest.
Bij het opstarten werkte bijna alles (wat een wonder). Hij geeft een foutmelding 7.. De pomp wordt heel warm. Ik vermoedt dat de pomp vastgelopen is.
- Is er nog een mogelijkheid om 'm weer aan de gang te krijgen (pomp heeft 1 jaar gedraaid)
-Of moet er een nieuwe pomp in?
- En is het veel werk om een pomp te vervangen.
Type wilo rs25/65r
 

Xr8

  • #2
U kunt de schroef voor uit de pomp draaien en proberen of de as vast zit, dit met een schroevendraaier. Als deze as erg vast zit dan kunt u proberen deze gangbaar te krijgen met een schroevendraaier.

Lukt dit niet dan wordt het waarschijnlijk een nieuwe pomp, indien u dezelfde pomp heeft dan kunt u de 4 imbusschroeven losdraaien en alleen de motor vervangen.

De installatie dient dan wel afgetapt te worden. Of het veel werk is is afhankelijk van de bereikbaarheid van de pomp, en de hoeveelheid water die afgetapt en bijgevuld moet worden.

Succes
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als u de ontluchtingsdop uit de pomp heeft gedraaid wil het wel eens helpen om op de as een schroevendraaier te zetten en dan een flinke tik op de schroevendraaier te geven.
 

Ris

  • #4
Fantastisch loopt weer prima.

Het enige wat er nog aan schort is dat hij niet meer de cv-druk aangeeft.
In het menu kun je de keus maken of cv temperatuur of cv-druk.
Tijdens het instellen geeft hij 0.0 bar aan. En wil dan niet meer op de display verschijnen. De druk is in werkelijkheid 2.4 bar. De ketel slaat dus niet af vanwege te weinig druk.
 

Ron CV

  • #5
Ben er niet helemaal zeker van of er een droogkook inzit maar het lijkt erop dat deze verstopt zit. Misschien dat de andere het wel zeker weten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu