Daalderop CV ketel drukverlies

Pat.

  • #1
Goedemorgen,

Ik heb een Daalderop CV ketel, welke ca. 3 jaar oud is. Sinds de installatie zijn er problemen met drukverlies. Er is bij de leidingen niets te vinden van lekkage.
Als de CV niet gebruikt wordt, zakt de druk niet weg. Zodra ketel warmte moet gaan leveren zakt de druk binnen ca 4 weken van 1.9 naar 1 bar.

Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn. Als er lekkage in een leiding zit, moet druk toch ook wegzaken als ketel geen warmte hoeft te leveren?

Groeten Patrick.
 

-stuffie-

  • #2
Waarschijnlijk expansievat defect, zie ook Steeds bijvullen verwarming. Check ook of het expansievat is aangesloten volgens de voorschriften, anders zit je drie jaar na vervanging wéér met het probleem.
 

Fiesiekus

  • #3
Ook de inhoud van het vat, i.c.m. de waterinhoud van je CV-systeem, is van belang.
 

Pat.

  • #4
Het schijnt dat de ketel in orde is (volgens installateur). Is het zo dat, als er een lek in een leiding is, de druk ook wegvalt als het systeem niet hoeft te verwarmen? Nu is dit niet het geval. De druk zakt alleen weg als ketel; gebruikt wordt!!
 

-stuffie-

  • #5
Als water warm wordt dan zet het uit. Deze uitzetting wordt opgevangen door het expansievat, zodat de druk in het systeem bij iedere temperatuur hetzelfde blijft.

>Is het zo dat, als er een lek in een leiding is, de druk ook wegvalt als het systeem niet hoeft te verwarmen?

Niet alleen het water wordt heet, maar ook al het metaal eromheen. Koppelingen worden heet en zetten uit. Deze kunnen dus gaan lekken, ondanks dat de druk van het water hetzelfde blijft.

Het antwoord lijkt me dus "nee, de druk hoeft niet per se weg te vallen als het systeem koud is".

Als de installateur beweert dat de CV goed is, dan zou ik alle leidingen eens nalopen tijdens het verwarmen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu