CV Slaat niet aan [Fasto FC 2510V]

Ozboz

  • #1
Omdat ik hier vaker uit de brand geholpen ben probeer ik het hier nog even voor de monteur te bellen. Ik heb een Fasto FC 2510V en deze slaat sinds korte tijd moeilijk aan. En dan bedoel ik met mijn lekentaal dat er bij opendraaien van de verwarming of bij vraag naar warm water alleen de waakvlam te zien blijft maar niet dat ie ook ontstoken wordt.

Druk is verder prima, 1.5. En wat een tijdje hielp was even de stekker eruit halen en deze er opnieuw insteken.

Heeft nog iemand tips? Mis mijn warm water nu al weer :)
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kan een probleem zijn met de brainbox.
 

Ozboz

  • #3
Ik ben nog even verder gaan lezen. Maar mijn CV maakte de laatste tijd soms best rare geluiden. Nu zitten er niet al teveel onderdelen in die draaien en daardoor herrie kunnen maken.

Ik denk nu (als leekje) dat het wellicht de ventilator is. Ik weet alleen niet hoe ik dat zeker kan weten. Ik heb al even die plaat enzo er voor weggehaald. En de ventilator voelde nogal warm aan. Had de stekker eruit dus draaien deed ie sowieso niet. Sowieso is de CV nu wel verdacht stil als ik een kraan open draai.

Na nog wat zoeken zag ik dat het soms kon helpen als je hem inspoot met het bekende WD40. Heb alleen geen idee of hij sowieso nog wat doet. Volgens mij is dit de ventilator die erin zit:



Ik belde net ff de InHome mensen maar als die in het weekend langskomen (woon hier net en geen service contract) dan is dat financieel niet echt een grap.

Maar voor ik de platen er weer voor weghaal.. ik heb geen idee of het kan helpen die ventilator eens schoon te maken. Daar weten jullie meer van. En als misschien dat WD 40 truukje helpt.. moet ik die schroeven bovenop dan gewoon ff loshalen of waar moet ik het tussen spuiten?


Wilt u foto's plaatsen via klusidee ? Mod.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ventilator kunt u niet smeren.

Als de ventilator niet draait meet dan of u 220 volt krijgt voorop de ventilator.


Zo niet ligt het daar niet aan.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #5
De ventilator hoort bij GEEN warmtevraag ongeveer 90 Volt te krijgen, hij draait dus altijd.
Bij warmtevraag krijgt de ventilator 220 Volt en gaat dus harder draaien.

Als de ventilator wel draait, kunt u deze ook eens proberen schoon te maken ( 90 % van de gevallen is dit het probleem).

De schoepjes van de fan zitten dan vol bagger, waardoor er te weinig lucht opbrengst is.

Draait de fan niet en krijgt hij wel de genoemde spanningen, dan zit het in de brainbox
 

Rolandv

  • #6
Het probleem wil meestal bij dit type ketels ook wel eens aan het gasblok liggen als je de verwarming aan zet en hij gaat niet branden meet dan eerst of het gasblok spanning krijgt krijgt deze spanning geef dan eens een klap tegen het gasblok gaat de ketel dan branden dan heb je het probleem te pakken
 

Ozboz

  • #7
Ik kon het niet meer volhouden, dat koude douchen. Vandaag is er iemand geweest en bleek toch dat de ventilator gewoon overleden was. Kost weer wat maar hij had het in paar minuten gefixt. Zo maar eens lang onder de douche. :)

Iedereen bedankt voor het meedenken.. heb weer hoop geleerd over verwarmingsketels :)
 

Pepjo

  • #8
Bedankt voor de terugmelding, en veel succes met de CV.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu