Verwarming slaat niet aan - nest learning thermostaat

Jesperh

  • #1
Hallo,

Ik heb een probleem met m’n verwarming. Op de begane grond heb ik vloerverwarming, op de 1e en 2e etage heb ik radiatoren. Hierbij heb ik een aparte thermostaat voor de vloerverwarming en een aparte voor de radiatoren. Als ik de thermostaat van de radiatoren op verwarmen zet gebeurt er niets en slaat de CV-ketel niet aan. De motor (zie foto) zet wel de leiding open als ik het goed heb.

Enkel als de thermostaat van de vloerverwarming op verwarmen wordt gezet worden de radiatoren warm. Vermoedelijk zal dit denk ik komen doordat de leiding wel wordt opengezet door de motor? Ik kan dus op de 1e en 2e etage niet verwarmen zonder de thermostaat van de vloerverwarming op verwarmen te zetten.

Mijn vraag is natuurlijk, wat is het probleem en hoe kan ik het oplossen?

ACA46450-A7A2-4141-AEFF-A4BDF1CCCC31.jpeg
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Wanneer je geen volledig beeld geeft over de iregeling is het lastig om een passend antwoord te geven.
Welk zoneregelingsysteem?
Welke thermostaat?
Type op batterijen?
Vernieuw deze dan maar eens.
 

Jesperh

  • #3
Dat kan ik begrijpen inderdaad.
Thermostaat van vloerverwarming is een nest learning thermostaat. Misschien goed om nog extra te vermelden dat er dus niets mis is met de vloerverwarming en deze thermostaat.

Thermosstaat van radiatoren is een simpele, bedrade honeywell.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
ik denk dat de bedrading van de zoneklep van de radiatoren niet is doorgelust naar t aan uit contact van de ketel, de nest zal ook aan uit aangesloten moeten zijn op de ketel de draden hiervoor zitten in de heatlink op 2 en 3
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Ik denk dat de radiator groep niet is bedraad als regeling maar als begrenzing, er zit waarschijnlijk ook geen klep voor de vloer set welke deze kan sluiten als de vloer geen warmte vraagt maar de radiatoren niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu