Honeywell cm937 slaat aan maar minimumtemperatuur nog niet bereikt

Jack72

  • #1
Hallo,

Ik zit met een vreemd probleem. Ik heb een Honeywell CM937 thermostaat en een Viessman Vitodens 100-W ketel. Ik heb de thermostaat gisteren geprogrammeerd en alles werkt naar behoren totdat het nacht is. Vanaf 22u15 heb ik ingesteld dat de gevraagde temperatuur 15°C moet zijn. Als ik echter om 23u in mijn bed lig hoor ik de ketel aanslaan en worden de radiators warm. Bij nazicht op de thermostaat was het 18,5°C in mijn woonkamer (Waar de thermostaat is). Ik heb deze ochtend het programma nagekeken maar kan geen fout vinden in mijn instellingen. Belangrijk om te melden is dat ik op elke radiator een thermostatische kraan heb staan van Heimeier. In de woonkamer staan deze op maximum en boven (duplex) al naar gelang het nodig is. Gisteren de thermostatische kraan in mijn slaapkamer op 3 omdat het toch wel erg koud is. (Oud huis)

Ik heb vandaag uit frustratie zelfs de installatiehandleiding gedownload en de minimumtemperatuur gecontroleerd: deze staat op 5°C.

Mijn vraag is natuurlijk: Waarom slaat de ketel aan ’s nachts en begint te verwarmen als de minimum temperatuur nog niet bereikt is?
 

Auto-Geen

  • #2
Staat optimalisatie onder parameter 8 wel uit, anders is ie in het begin erg onvoorspelbaar.
 

Jack72

  • #3
Even nagekeken, de optimalisatie staat op 0. Dat zou uit moeten zijn.
 

Jack72

  • #4
Dit weekend alles nog eens in de gaten gehouden. Overdag verloopt alles perfect en wordt het gevraagde programma gevolgd. Ik had vanaf 22u30 15°C ingesteld. Om 23u30 begon de ketel weer te loeien. Bij controle bleek het 18,5°C te zijn in de woonkamer.

Kan het zijn dat die min temperatuur nog ergens anders in de thermostaat wordt ingesteld? Of op de ketel?

Wat zou die “optimalisatie” functie die nu uitstaat eigenlijk moeten doen?
 

Abc1

  • #5
Hallo Jack72,
Ik ben even nieuwsgierig of je het probleem hebt opgelost. Ik heb namelijk hetzelfde probleem. Bij mij is het namelijk alleen de badkamer en de rest van de kamers gaan gewoon goed en gaan gewoon netjes weer naar minimumtemperatuur.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu