Cv leidingen - is dit optimaal?

NickTheGreek

 • #1
Ik ben geen echte klusser maar ben steeds aan het leren. Van stucen tot timmeren, ik leer graag, maar ik kan niet alles en voor het verleggen van CV leidingen dacht ik om iemand in te schakelen. De situatie was de volgende:
IMG_0398.JPG

IMG_0400.JPG

Ik heb namelijk de knieschot verwijderd om in plaats van de muurtje inbouwkasten te maken, en wouw de leidingen zo goed mogelijk weg werken. Ik heb een loodgieter via via gekregen en hij vroeg 275€ voor de klus. Dat leek mij een OK prijs want ik dacht dat ie veel meer werk van zou hebben. Het resultaat, die u in de volgende afbeelding ziet, voldoet niet aan mijn verwachtingen maar het was ook niet heel helder in mijn hoofd hoe de oplossing er precies uit zou moeten zien.
IMG_0408.JPG

Met mantelbuis gewerkt, wat ik achteraf ook misschien zelf had kunnen doen. Te veel betaald, maar helaas pindakaas, mijn vraag gaat vooral om of dit optimaal is, of is er een betere oplossing waar ik minder ruimte op moet geven; ik moet de T stuken, rechts weg zien te werken door een koof te maken. Ik ga trouwens straks ook de vloer isoleren, en het gedeelte tussen de twee balken waar de leidingen uit de vloer komen ga ik helemaal open maken.

Ook de uiteinde links had ik liever tot aan de muur laten lopen, maar de loodgieter had het over dat de radiator (met radiatorknop) dan niet goed zou passen.
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Dit is een vraag over door derden uitgevoerd werk. En dat is volgens de forumrgels niet toegestaan.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Wil toch graag nog even opmerken en voor mij van het zekere.
  Die buizen zakken een heel stuk naar beneden is dat niet teveel waardoor er in de buis luchtbellen blijven staan. Of krijgt de pomp van de CV daar wel beweging in.
   

  Auto-Geen

  • #4
  Pomp heeft een opvoerhoogte van minimaal 2 meter. Heeft daar geen moeite mee.
   

  NickTheGreek

  • #5
  Beste @The headhunter . Het gaat niet over de door derden uitgevoerde werk. Ik vraag ook niet of dit goed uitgevoerd is. Het vraag gaat om of ik dit zelf kan verbeteren, en hoe. Als dat toch niet toegestaan is, laat ik de informatie over de loodgieter graag uit.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #6
  Ja het kan beter, je kan rechts strakker langs de muur, de t- koppeling kan denk ik wel onder de vloer. En de leidingen kunnen helemaal naar links en dan afhankelijk van de radiator als onder aansluiting uitgevoerd.
   
  • Dit heeft me geweldig geholpen!
  Waarderingen: NickTheGreek

  NickTheGreek

  • #7
  Hoi @The headhunter . Bedankt voor jou reactie. Zou je bv de linker cv leiding lager zagen en dan een t-stuk installeren? Dan de mantelbuis door de balk laten lopen onder de vloer?
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #8
  Ik kan nu niey zien hoe het exact zit en hoeveel ruimte er is maar ik zou de leidingen uit de wand inkorten en dieect haaks naar beneden onder vloer niveau en dan onder de vloer alles koppelen.

  E ea is natuurlijk afhankelijk van se beschikbare ruimte.
   
  • Dit heeft me geweldig geholpen!
  Waarderingen: NickTheGreek

  Edwinnn

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  Ik vind die gording nogal een flinke overspanning hebben. Weet je zeker dat de knieschotten geen dragende functie hadden? (ik zie nu enkel nog een ondersteunend balkje in het midden).
   
  Laatst bewerkt:
  • Like
  Waarderingen: NickTheGreek en Walker

  NickTheGreek

  • #10
  @Edwinnn De knieschot leek niet dragend te zijn; de cellenbeton blokken gingen omhoog tegen het dakbeschot (dus tussen de rachel en balk en niet de balk zelf) en een paar grote spijkers in de balken zorgde (denk ik) dat de muur stabiel bleef. U kunt hieronder de constructie beter zien
  :
  IMG_0327.JPG
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu