CV ketel lekt water

Huts

 • #1
Goedendag,

Van de week merkte ik op dat er wat water uit de CV ketel komt. Toen ik de kap eraf haalde zag ik dat het water langs de onderste 2 schroeven eruit komt.

Wat kan hier de oorzaak van zijn en kan het kwaad? 2 maanden geleden een beurt gehad, zal je net zien :)

Alvast bedankt!

IMG_20210320_101956~2.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Onderhoudtje

  • #2
  Is het een itho daalderop?

  Als ik aan de onderkant van de voorplaat kijk dan zie ik daar nog meer aanslag. Lijkt mij dat de voorplaat pakking niet meer goed afsluit.
  Wanneer was het laatste onderhoud aan de ketel?
   

  Huts

  • #3
  Klopt, een Itho daalderop. Laatste onderhoudsbeurt is afgelopen januari geweest en toen is er een pakking vervangen. Weet niet of dat deze pakking is geweest.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ook last van teruglopende druk?
  Sowieso monteur terug laten komen en voorplaat pakkingen vervangen en dan ook kijken waarom deze lekt, normaal kan dit alleen als de wisselaar niet goed schoon is.
   

  Huts

  • #5
  Afgelopen paar dagen af en toe geen warm water, druk van de ketel blijft wel rond de 1.8. De ketel komt soms niet verder dan 28-29 graden. Een kwartier later springt ie toch weer door naar de 60 graden. Kan dit door een kapotte pakking komen?

  Maandag eens even bellen, als het alleen de pakking is dan is het het repareren nog wel waard.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #6
  Zou maar eens goed en gedegen onderhoud uit laten voeren, met een pakking aleen zal je het niet aan redden je hitteschild zal ook wel naar de gvd zijn. Als deze in januari is schoongemaakt zou ik ze eens vragen de ketel geheel juist en goed te onderhouden, als je sifon nu al weer vol zit is de afvoer leiding naar de warmtewisselllaar niet schoongemaakt. Dit is een kwaaltje van itho de knik is te groot waardoor deze heel snel verstop raakt met als gevolg dat je branderruimte vol stroomt.
  Maar een beetje onderhoudsmonteur weet dit en zal hier naar kijken.

  Gokje onderhoud door een van de groten des lands?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu