Convectorput scheidingswand

Jan85

  • #1
Hallo allemaal,

Wij hebben thuis een convectorput met convector radiator erin. De radiator is niet tegen te put zelf geplaatst, maar ook niet precies in het midden (zie onderstaande afbeelding). Er is een scheidingswand aanwezig aan de koude zijde met tevens een tweetal tussenschotten boven de radiator zodat het oppervlakte in 3 delen verdeeld wordt. Recent heb ik de CV temperatuur verlaagd van 80 graden naar 65 graden en merkte dat er minder warmte afgifte was (logisch). Toen heb ik een 3tal radiator ventilatoren aangeschaft en op de radiator gelegd. Dit zorgt voor een aanzienlijke verbetering in de warme luchtstroom! Echter heb ik nog een aantal vragen waar ik zelf niet helemaal uit kom.

  1. De scheidingswand en tussenschotten lopen niet door tot het rooster, maar stoppen 10 cm eronder. Voor een optimale werking; is het nodig om deze door te laten lopen tot aan het rooster?
  2. Aan de warme kant sluit de radiator niet aan tegen de put-wand, maar heeft 6 cm ruimte. Voor een optimale werking; is het nodig om ook aan de warme kant een scheidingswand te plaatsen?
  3. Door de scheidingswanden is het luchtruim boven de radiator in 3 delen van 80 cm breed opgedeeld. Per deel heb ik een ventilator unit op de radiator geplaatst van 50 cm breed. Voor een optimale werking; is het nodig om het luchtruim boven de radiator in 4 delen te verdelen ipv 3? En daarmee ook 4 ventilator units te plaatsen?

Alvast bedankt voor jullie reactie


Bovenste afbeelding: boven aanzicht
Onderste afbeelding: doorsnede "voorkant"

rood = scheidingswand + tussenschotten
groen = ventilator units (liggen bovenop de radiator)

convector.png
 
Laatst bewerkt:

Jan85

  • #2
Hallo,

Is er wellicht iemand die een reactie kan geven op bovenstaande vragen? Alvast bedankt!

Groet,

Jan
 

Lange Herman

  • #3
Schotjes zijn goed zo.
Langere ventilatoren zou beter zijn.
Eigenlijk staat je put achterste voren.
De "radiator" hoort aan de raamkant.
 

Jan85

  • #4
Bedankt voor je reactie. De opstelling wijzigen is op dit moment niet wat ik zou willen doen (maar staat inderdaad verkeerd). Van dit merk zijn er geen grotere sets aan ventilatoren, maar kan er wel 1 bij prikken. Ik zal de tussenschotjes opnieuw indelen en een extra ventilator unit erbij plaatsen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu