Convectorput dichtmaken - wanden van de convectorbak lopen helemaal door

Remy66

  • #1
Hallo allen.
Ik heb een vraag mbt onze convectorput die ik binnenkort wil dichtmaken. Ik heb mij al aardig ingelezen en een plan gemaakt hoe deze af te sluiten. Ik blijf echter op 1 punt hangen waar ik geen antwoord op kan vinden.

Situatie: Put is 300 cm lang, 40 cm breed en 70 cm diep. Ik ga hem opvullen met PIR platen, dek het af met betonplex en stort daar mijn betonnen vloertje op.

Wat is dan mijn probleem? De wanden van de convectorbak lopen helemaal door tot aan de onderzijde van de huidige vloer. Er is dus geen beton zichtbaar in de huidige situatie. Moet ik dit houten plaatwerk (gedeeltelijk/geheel) verwijderen om een goede aanhechting met de bestaande vloer te krijgen? Of laat ik het gewoon zitten? Heeft iemand een goede tip/idee voor mij?
(De bedoeling is dat er vervolgens vloerverwarming wordt ingefreesd..)
Alvast dank!
 

Auto-Geen

  • #2
De hele bak er uit slopen en dan vanaf de bovenkant een plaat tegen de onderkant van de vloer maken. Leg op een paar plekken een balkje over het gat heen en trek met vlechtdraad de plaat tegen de vloer. In de zijkant van de bestaande vloer gaten boren voor een paar staafjes betonijzer.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Remy66

  • #3
Dat klinkt idd ook als een optie, dank je wel! Ik zou het dan toch ook nog willen stutten aan de onderzijde..
 

Lamaka

  • #4
Hi Remy66, ik sta voor precies dezelfde uitdaging en ik ben heel benieuwd hoe het er nu bij jou voorstaat. Heb je het al opgelost? En zo ja, hoe?
 

Remy66

  • #5
Hoi, ik kies ervoor de put volledig te verwijderen. Daarna aan de onderzijde van de vloer osbplaat met stutten en dwarsbalken te plaatsen. Kieren dichtmaken met pur. In de zijwanden gaten boren en wapeningstaal insteken, beetje onder een schuine hoek omhoog. Daar een wapeningsnet opleggen en het geheel volstorten met beton. De afwerking met zandcement die ik pas nadat de vloerverwarming is gelegd. De vrij liggende slangen stort ik dan wat snel-zandcement op. Daarna dus alles afstrijken met reparatiemortel. Tenslotte Egaliseren en een mooie vloer erop..;-)
 

Lamaka

  • #6
Top, bedankt voor je reactie. Klinkt als een goed idee om die zandcement laag pas later te doen. Is dat ook OK voor de legger van de vloerverwarming? of doe je dat ook zelf?
Ik blijf graag op de hoogte van je voortgang (als je het wil delen uiteraard!)
Veel succes!
 

Remy66

  • #7
Ja, zandcement heeft behoorlijke droogtijd nodig. Volgens de regels 1 week per cm. Kans is dat alles eraf spat als je te vroeg gaat frezen. Na het het infrezen van de bestaande vloer de slangen erin. En het nieuwe deel vullen met snel zand cement zodat je optijd kan Egaliseren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu