Convectorput dichten - templexplaten pur beton

Angelob1989

  • #1
Goedenavond,

Ik zag al meerdere berichten op het forum in het verleden over het dichten van een convectorput. Echter kom ik daar niet helemaal uit zonder jip en janneke taal.

Wij hebben een convectorput van ongeveer 370cmx37 cm. Deze willen we graag dichtstorten met beton en bewapening in het bestaande beton geboord aan de ene kant en gefreesd aan de andere kant, zodat de bewapening niet gebogen hoeft te worden.

In eerste instantie wilde ik een betonplexplaat met versterkingshoeken bevestigen aan het bestaande beton, maar dat lijkt me niet heel stevig om het gewicht van het vloeibare beton op te vangen.

Nu zit ik met het idee om in de kruipruimte te stapelen met templexplaten totdat ik de bestaande vloer bereik, daarna afdichten met pur en dan het beton erin keilen.

Deze laatste optie lijkt mij iets veiliger, maar ben benieuwd of iemand hier ervaring met deze klus hebben. Hoor het graag.

Groet
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Die laatste optie is prima, zeker als de rest van de vloer geisoleerd is.

Je kan ook een plaat multiplex tegen de vloer aan klemmen. Dat kan met rachels eronder of met vlechtdraad ophangen.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Ik heb eergisteren ook exact hetzelfde gedaan.
En put van 70cm diep, 2 meter lang en 50cm breed heb ik er verticaal piepschuim platen ingezet en daarop een laagje beton gestort met daarin wat wapeningsijzer.
Het piepschuim is sterk genoeg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu