Bestaande en blijvende convectorput dichten

Carmakertje

  • #1
Beste,

Ik heb hier meerdere forum delen gelezen over het dichten van een convectorput, maar zie daar nou net niet mijn oplossing tussen staan. Onze erg lange convectorput van metaal blijkt erg diep te zijn en daarom rust deze volgens een aannemer van mijn badkamer op de grond. Hoe kan ik nou het beste de put dicht maken. Mijn idee is eerst de aansluitingen afkoppelen en de buizen weghalen of afdoppen. de buizen hebben we eigenlijk niet meer nodig dus gaan we deze boven het plafond afzagen en afdoppen. Later komt de gordijnen ervoor dus klaar. De metalen rand van de put gaan wij verwijderen. Dan dacht ik de put goed te vullen met schuimblokken en dan schuin boren in de vloer en daar dus ijzeren staven in te plaatsen en dan recht te buigen. Dan in de laatste 10 cm beton storten en dan kan de vloerverwarming mensen de rest egaliseren.

Of heeft iemand een betere oplossing?

Mvg,
Rob
 

Carmakertje

  • #3
Ok we hebben de polyester convectorput helemaal verwijderd. Deze zat in de aanbouw. Omdat we daar een niet toegankelijke kruipruimte hebben wil ik eerst het zand gelijk scheppen of harken. Dan piepschuimblokken die een deel dus ook tegen de betonnenvloer komt in het gat waar de put zat plaatsen. De randen van de schuimblokken wil ik afpuren tegen de betonnenvloer. Dan bewapening pennen in de betonnenvloer plaatsen tegenover elkaar en samen vastbinden met metaaldraad. Dan kan er 10 cm beton op en daarom 5 cm zandcement.

Is dit een goede oplossing?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Op zich een prima plan. Het beste maak je het stukje nieuwe vloer hetzelfde als de rest van de vloer. Zelfde isolatie, dikte. En op dezelfde manier afdragend (vloer op zand of met overspanning).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu